Ucigașul din Munchen este un germano-iranian de 18 ani. Înaintea masacrului el a strigat ceva

Autorul atacului de la Munchen trăia din Germania și avea 18 ani. Era cetățean germano-iranian și n-au fost stabilite încă motivele pentru care a produs acest masacru în care 9 persoane au fost ucise și altele 25 rănite. „Autorul este un germano-iranian de 18 ani, din Munchen”, care nu era cunoscut de serviciile de poliție și trăia „de multă vreme” în capitala Bavariei, cu dublă cetățenie germană și iraniană, a declarat șeful poliției Hubertus Andrae în cursul unei conferințe de presă.

„Motivațiile rămân deocamdată complet necunoscute”. Comandantul poliției a menționat că atacatorul a strigat ceva înainte de a trece la acțiune, însă a subliniat că până în prezent nu s-a stabilit cu exactitate despre ce este vorba.

Tânărul a deschis focul la începutul serii în direcția persoanelor care ieșeau dintr-un restaurant McDonald’s, apoi a continuat atacul într-un centru comercial din vecinătate, după care a reușit să fugă, relatează Agerpres.

Distribuie prietenilor

O patrulă de poliție l-a rănit cu o armă de foc, însă tânărul a continuat să fugă. Corpul său fără viață a fost regăsit mai târziu, în jurul orelor 18.30 GMT, de către poliție, care a constatat că el s-a sinucis. Originea iraniană a asasinului și faptul că pe site-urile cunoscute ca apropiate Statului Islamic au apărut postări de laudă la adresa acestor crime față de persoane nevinovate fac ca evenimentul tragic din Bavaria să fie așezat în categoria actelor teroriste jihadiste. Germania devine astfel țară care suferă de pe urma terorismului iar șefi de stat și guvern,  de la Obama la Hollande, transmit mesaje de sprijin și solidaritate cu această  țară.
D.Dumitru, AMPress