AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Un aliment nelipsit de pe mesele noastre, ar contamina cu noul coronavirus 500 de persoane pe zi

Unul dintre alimentele cele mai periculoase când vine vorba de riscul infecției cu noul coronavirus este chiar pâinea noastră cea de toate zilele. Pâinea neambalată, mai exact. Din păcate, multe persoane pun mâna pe pâine fără mănuși, în magazine.

Potrivit doctorulzilei.ro, un colectiv de cercetători ai Institutului Politehnic din București a determinat că aproximativ 500 de persoane se contaminează în fiecare zi cu COVID 19 ca urmare a manipulării produselor de panificație neambalate. Pentru determinări s-au folosit instrumente matematice avansate bazate pe machine learning și inteligență artificială. Studiul vine în continuarea concluziilor unui alt studiu efectuat de către Universitatea din București care a arătat că virusul poate să rămână activ, chiar și ore bune pe produsele neambalate.

În fiecare zi, în România se consumă aproximativ 4 milioane de produse de panificație neambalate care nu pot fi curățate sau igienizate.

În prezent, România este singura țară din Uniunea Europeană care mai acceptă comercializarea unor astfel de produse la raft. Consumatorii ating suprafața pâinii cu mâinile, iar ulterior își ating cu mâinile nedezinfectate, fața, nasul, ochii, etc., existând astfel riscul de îmbolnăvire.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!