Un fier înroșit băgat în curul pedofililor, în vremea lui Țepeș

 

Cineva îmi scrie azi, repetat, somându-mă să-i dau dreptate, în legătură cu pedeapsa care i se pare potrivită milițianului-jandarm-polițist, suspectat de 15 violări de minori și prins recent într-un lift, unde mutila candorile unor copilași. Eu, îmi scrie, aș apela la pedeapsa pe care o aplica Vlad Țepeș. Adică, zice corespondentul, individului trebuie să-i fie băgat în dos (el scrie explicit în cur), un fier înroșit și tras în țeapă în acest fel, pedepsit printr-o suferință care să echivaleze cu mutilarea, mai ales psihică, a unor copii.
N-am citit despre pedepsele aplicate în vremea lui Vlad Țepeș, pedofililor. Pedofilii sunt citați ca fiind, și-n perioada Imperiului Roman, ca atare puteau fi și în vremea voievodului român Țepeș, nemilos cu nemiloșii, pedepsitor crud al cruzimii, trădării de țară, mizeriei morale. Nu știu dacă-i băga cu curul într-o țepușă înroșită pe cei vinovați de pedofilie. Dacă o făcea, era în registrul lui de pedepse.
Ce cred eu? Cred că-s unii oameni bolnavi, bolile manifestându-se uneori mizer. Unii dintre ai au datele normalității, umblă pe stradă în costum cu cravată sau în uniformă de jandarm, ca atare, dacă fac o crimă, sunt responsabili de ea. Milițianul ăsta scârbos, nu știu cum îl cheamă, are toate datele de fizionomie ale unui tip îngâmfat care te oprește pe șosea și-ți cere carnetul de șofer scărpinându-se la bagajul de sub șliț. Apoi, spre a nu te amenda, îți clipocește din gene spre portofel sau – luând în calcul metehnele agentului rutier din aceste zile – îți sugerează să-l lași singur în porumb cu personajul minor din mașină, pentru a-i da bomboane. Firește că nu așa făcea. E un pic mai complicat, dar jegul se decupează identic.
Să-i bage un fier roșu în dos? Nu știu dacă legea permite, dar știu, ca ziarist, din reportaje și anchete, că la pârnaie, singurii pârnăiași urâți de asasini, de hoți de buzunare, de colegii de celulă criminali, sunt cei care violează copii. Eu cred că dacă acest nenorocit scârbos și bolnav de erecția exclusivă la infanți, e băgat la pușcărie, va fi găurit în toate felurile de condamnați, unii dintre ei, pe viață. Nu știu ce i s-ar fi petrecut sub Vlad Țepeș. Știu, am aflat, ce i se va petrece sub povara/vecinătatea altor treizeci de condamnați, cu care va conviețui în aceeași celulă. Ei au regula de a-i pedepsi –chiar dacă unii dintre ei sunt asasini – pe violatorii de copii. Viața în pușcărie a unui violator de copii e ca fierul înroșit vârât în anus în vremea lui Vlad Țepeș. Dacă nu, mai rău. Justiția, dacă mai există și nu cumva îl scoate și pe ăsta scrobit și curat, să-l condamne, conform legii. Chestia cu Vlad Țepeș îl așteaptă înăuntru, unde legea de afară încetează, iar asasinii îți fac legile lor.