Un ou pe zi scade riscul de a face o boală gravă

oua fierte

Ouăle sunt foarte importante în dieta noastră zilnică. Au beneficii extraordinare pentru organism. Cum poate influenta consumul unui ou pe zi aparitia diabetului zaharat de tip 2? Studiile au inclinat in ambele directii. Dar noul studiu controversat spune ca, atunci cand vine vorba de micsorarea riscurilor, ouale sunt un aliment bun. Participantii la studiu au fost barbati. Cei care au mancat un ou zilnic au avut un anumit profil lipidic in sangele lor, care este comun in randul barbatilor care nu dezvolta niciodata boala. Dieta este cruciala pentru persoanele cu diabet de tip 1 si de tip 2.

Persoanele cu diabet de tip 1 nu pot produce insulina, care este esentiala pentru a regla nivelul glucozei din organism. In cazul diabetului zaharat de tip 2, nu este produsa suficienta insulina sau organismul nu raspunde bine la insulina, ceea ce inseamna ca aceste persoane au o reglare deficitara a glucozei, noteaza eva.ro, potrivit sanatate.bzi.ro.

Asociatia Americana a Diabetului este de parere ca ouale sunt bune si le recomanda persoanelor cu diabet zaharat sa le consume. Fiecare ou contine aproximativ 0,5 grame de carbohidrati, care ar trebui sa tina glicemia sub control. Ouale au si un continut bogat de potasiu, care este bun pentru inima deoarece mentine in limitele normale nivelul de sodiu si cel de biotina. Ouale au si un continut scazut de calorii si sunt versatile, ceea ce le face perfecte pentru diferite retete.

Parteneri