Un pahar de vin roșu, echivalentul unei ore de transpirat la sală. Cum este posibil

vin și sport Conform unui studiu, un pahar de vin rosu poate avea aceleasi efecte ca ale unei ore intregi de transpirat la sala.

Studiul realizat de catre Universitatea Alberta din Canada, a scos la iveala faptul ca un compus al vinului rosu, numit resveratrol, poate oferi beneficiile unei ore de mers la sala. Cu un singur pahar care contine bautura dumneavoastra preferata, puteti obtine performanta fizica, intarirea muschilor si buna functionare a inimii.

Distribuie prietenilor

Cine beneficiaza de aceasta descoperire?

Studiul, publicat in Jurnalul Psihologiei, mentioneaza faptul ca resveratrolul poate spori efectele antrenamentului dar si performanta. Daca pur si simplu nu puteti merge la sala sau nu va place sa mergeti pentru ca preferati barurile, nu trebuie sa va simtiti vinovat. Conform lui Jason Dyck, coordonatorul principal al studiului, consumul unui pahar de vin rosu care contine o cantitate ridicata de reservatrol, poate oferi aceleasi beneficii ca si cele pe care vi le ofera sportul.

Persoanele care nu pot merge la sala, pot pur si simplu consuma zilnic un pahar de vin rosu, obtinand astfel rezultatele pe care si le doresc. Trebuie insa sa luati in considerare doua aspecte:

  1. Regula se aplica doar in cazul vinului rosu. Daca va place mai mult cel alb, consumul acestuia nu reprezinta un echivalent al miscarii fizice. De fapt, nicio alta bautura nu functioneaza, asa ca nu va entuziasmati atunci cand beti vin alb sau alte bauturi.
  1. Studiul recomanda consumul unui singur pahar de vin. Unii oameni cred ca trebuie sa consume o sticla pe saptamana pentru a obtine efectul a 4 sau mai multe antrenamente. Aceasta presupunere este total gresita. De fapt, studiul spune sa beti un singur pahar de vin pe saptamana. Daca adaugati unul sau doua in plus, nu reprezinta o ora sau doua in plus, de sala ci doar mai multe calorii. Aceste restrictii insesizabile nu trebuie sa va distraga de la ideea principala: consumul unui pahar de vin rosu imbunatateste starea fizica si performanta.El se poate adăuga mișcării, sportului în aer liber, gimnasticii. Un pahar de vin roșu e o oră de gimnastică în plus.