Un produs din pește conține o substanță extrem de periculoasă și care creste riscul de cancer

 

Un produs din peste contine o substanta extrem de periculoasa si care creste riscul de cancer. Aceasta este concluzia unui studiu efectuat de Vietnam Standards and Consumers Association si care arata ca 67% dintre mostrele de sos testate depaseau limita maxima de siguranta de 1 miligram de arsenic per litru.

Conform Agerpres, in aceasta problema s-a implicat si prim-ministrul Nguyen Xuan Phuc, care a cerut sa fie efectuate verificari suplimentare ale calitatii sosului de peste dupa ce presa locala a scris despre cantitatile mari de substante chimice periculoase folosite in industria alimentara.

Distribuie prietenilor

Sosul de peste este un ingredient care se foloseste in majoritatea felurilor de mancare vietnameze, iar din vanzarea acestui produs se obtin incasari de 320 de milioane de dolari numai in Vietnam. Aceasta statistica se bazeaza pe cererea mare: vietnamezii consuma circa 200 de milioane de litri de sos de peste in fiecare an.

Problema contaminarii apei cu arsenic reprezinta o premiera pentru aceasta tara. Cei expusi la otravirea cu arsenic se confrunta cu un risc crescut de cancer, de boli cardiovasculare si afectiuni pulmonare.

Sursa – sanatate.bzi.ro