Un secret simplu pentru înlăturarea pesticidelor din fructe și legume

Howard Garrett, cunoscut si sub numele de Doctorul Murdariei, a intocmit o compilatie despre utilizarile otetului, inclusiv retete pentru uz intern sau in gradina organica, care va sunt prezentate in continuare. “Otetul este un instrument organic puternic, descoperit intamplator acum 10,000 de ani cand vinul a fost lasat sa fermenteze prea mult si a devenit acru,” scrie el.
“Otetul poate fi obtinut din multe produse, inclusiv bere, mere, fructe de padure, sfecla, porumb, fructe, cereale, miere, malt, sirop de artar, pepeni, melasa, cartofi, orez, sorg si alte alimente ce contin zaharuri.
fructe
Zaharurile naturale din aceste produse alimentare se transforma prin fermentare in alcool, care, apoi, devine otet.”
… Eticheta produsului va contine ingredientele de la care s-a pornit, cum ar fi “otetul din cidru de mere” sau “otetul de vin.” Otetul din malt este obtinut prin fermentarea maltului de orz sau alte seminte de cereale. Otetul din zahar este obtinut din zahar, sirop si melasa.
Otetul alb, acetic sau distilat este obtinut prin fermentarea alcoolului distilat. Otetul alb distilat este obtinut din 95% alcool fermentat prin adaugarea de zahar si bacterii vii.
… Otetul produs din derivati de petrol, 99% acid acetic, nu este acceptabil intr-un program organic.”
Denumirea de “otet” (“otet”) provine din termenul francez “vin acru.” Dar este important de inteles ca nu toate tipurile de otet sunt la fel. Unele sunt bune pentru uz intern, in timp ce altele sunt mai indicate pentru curatenie sau horticultura, iar altele nu ar trebui folosite deloc.
Otetul alb – un produs de curatenie extraordinar si un foarte bun ingredient pentru ierbicide
Otetul alb distilat este tipul de otet pe care vrei sa-l folosesti pentru curatenie si la spalatul rufelor. Spre finalul articolului vei gasi si reteta lui Garrett pentru un ierbicid nontoxic, care se face tot cu otet alb. Apa si otetul fac o solutie foarte buna pentru curatat geamurile, de exemplu, iar otetul in combinatie cu peroxid hidrogen este foarte bun pentru dezinfectie si igienizare. Dupa cum spune Garrett: “Bicarbonatul de sodiu stins cu putin otet alb este incredibil la curatarea chiuvetelor, a cazilor, a faiantei si a altor suprafete. Pentru curatenie, poate fi diluat cu apa in proportie de 50-50. Ca ierbicid trebuie folosit in concentratie maxima. Indiferent de utilizare, otetul utilizat trebuie sa fie din categoria otetului facut prin distilarea alcoolului din cereale. Pentru puritani, exista si otet alb organic din porumb.”
Evita otetul 20%
Garrett ne avertizeaza sa nu folosim otetul de 20 %, pentru ca este facut cu 99 % acid acetic glacial, declarand ca este mult mai puternic decat ai nevoie, in plus, este si mult prea scump. Dar ce este mai important, acest tip de otet este obtinut din derivati pe baza de petrol, ceea ce poate fi periculos daca este inhalat si iti poate afecta ochii si pielea. “Un ultim avertisment este ca multe dintre cele 10 % de tipuri de otet comercializate gradinarilor naivi care isi doresc produse organice sunt, de fapt, produsul de 20 % indoit cu apa. Adevaratul otet trebuie sa mentioneze pe eticheta ca este obtinut din alcool de cereale distilat sau alti termeni de acest gen care sa indice faptul ca este obtinut din produse naturale distilate,” avertizeaza Garrett.
Otetul din cidru de mere – bun pentru sanatate
Oteturile din cidru, obtinute prin fermentarea fructelor, precum ar fi merele, nu sunt apreciate pentru curatenie sau ca ierbicide. Insa, aceste tipuri de otet sunt asociate cu o serie de beneficii pentru sanatate daca sunt folosite pentru us intern. Exista doua categorii mari de otet de cidru:
Otetul obisnuit din cidru de mere
Otetul organic din cidru de mere cu “mama” inclusa
Cand cumparati otet din cidru de mere, nu-l alegeti pe cel mai limpede, “curat lacrima” pe care-l vedeti pe raftul magazinului. Alegeti mai bine unul organic, nefiltrat, neprocesat, care este mai tulbure si maroniu. Cand va uitati prin sticla, se poate vedea o substanta ca o panza de paianjen plutind in el. Este numita “mama,” si este o dovada ca otetul este de buna calitate. Desi poate parea suspect, de fapt aceasta chestie care arata ciudat este exact ce trebuie sa cauti. Ca si in cazul altor produse, si otetul cu cat este mai procesat, cu atat isi pierde din elementele nutritive.
Destul de surprinzator, desi otetul din cidru de mere este binecunoscut de secole pentru beneficiile sale pentru sanatate, foarte putine cercetari au fost efectuate pentru a analiza efectele sale terapeutice. Dar lipsa dovezilor stiintifice este o problema obisnuita pentru multe terapii alternative naturiste.
Domeniul in care s-au facut cele mai multe cercetari si care promite cel mai mult in acest sens este legat de beneficiile otetului din cidru de mere in cazul diabetului de tip 2. Cateva studii au descoperit ca otetul poate ajuta la reducerea nivelului de glucoza din sange. In 2004, un studiu citat in publicatia Fundatiei Americane a Diabeticilor, Diabetul [1] a descoperit ca un consum de otet inainte de masa mareste sensibilitatea la insulina si reduce dramatic fluctuatiile de insulina si glucoza care apar dupa orice masa.
Mai mult pe Viataverdeviu.ro