Un singur leac pentru noduli, chisturi, cancer de ficat, stomac, piele, rinichi sau colon, artrite, reumatism: cimisirul

  chistNoduli la san, chisturi ovariene, cancer de ficat, de stomac, de piele, de rinichi, vezica urinara sau colonartrite reumatoide, reumatism cronic… Iata doar cateva dintre afectiunile care isi gasesc inamic intr-o singura planta: cimisirul. Acesta este un arbust ornamental, cunoscut si cu alte denumiri (merisor turcesc, simisir, banulet, cletaica) si isi dovedeste eficienta si in tulburari de coagulare, leucemie, parazitoze intestinale, boala Dupuytren, insuficienta hepato-biliara, veruci, seboree, plagi infectate sau eczeme pustuloase.

O adevarata minune, spun fitoterapeutii, care avertizeaza insa asupra unui lucru: doar mladitele trebuie utilizate. Recomandarea este importanta, deoarece restul plantei este otravitor. Ingurgitarea altor parti ale acestei plante poate determina congestie pulmonara si paralizia centrilor respiratori, potrivit taifasuri.ro. Planta contine alcaloid (buxenina G2) substanta cu puternica actiune anticanceroasa, care inhiba dezvoltarea celulelor afectate de ciroza hepatica.

Distribuie prietenilor

Pentru a obtine o infuzie din cimisir maruntiti mai multe ramuri tinere, opariti o lingura cu aceste vegetale intr-o cana cu apa clocotita si lasati la infuzat un minut. Dupa ce strecurati, indulciti cu miere dupa gust. Cantitatea recomandata este de doua-trei cani pe zi.

Ciroza sau cancerul hepatic se vindeca mai repede daca urmati un tratament pe baza de ceai. Acesta se prepara din varfuri de crengute tinere de cimisir apoi uscate. Se infuzeaza cu o cana cu apa fiarta, vreme de cinci minute. Pentru vindecarea sau tratarea afectiunilor hepatice este suficient sa se bea doar doua cescute pe zi, indulcite cu miere.

Sursa – sanatate.bzi.ro