Virusolog german: “Izolarea în încăperi este greșită. Aerul diluează virușii, iar soarele cu lumina UV îi ucide”

Karin Mölling este un virusolog german emerit şi premiat de Guvernul german, cercetările sale s-au concentrat pe retrovirusuri, în special virusul imunodeficienței umane (HIV). A fost profesor și director al Institutului de Virologie Medicală de la Universitatea din Zurich din 1993 până în 2008.

“Izolarea în încăperi este greșită! De aceea lupt şi mă enervez. Avem nevoie de aer și soare, aerul diluează virușii, iar soarele cu lumina UV îi ucide. Dar nu încăperea! Nu te infectezi pe stradă!”
Karin Mölling a pornit o luptă împotriva măsurilor care se iau în acest moment în Germania şi a apărut la câteva posturi de radio şi televiziuni din Germania, scrie raintv.eu.

Redăm interviul tradus:

Distribuie prietenilor

Dnă profesor Mölling, sunteți un virusolog recunoscut și excelent. Aţi publicat o carte despre viruși. Cum evaluați situația actuală din jurul virusului SARS-Cov 2? Cât de periculos este acest virus corona?

Acest virus a dus la o pandemie, ceea ce înseamnă că este foarte contagios și este frecvent în multe țări. Dar virusul nu provoacă o boală gravă. Există o rudă a acestui virus, Mers-Corona în cămile – 37% din cămile infectate mor. Există și virusul Ebola: dintre cei infectați 90% dintre candidați la moarte. La virusul SARS-Cov 2 nu este cazul de aşa cifre. Nu se cunoaște în totalitate numărul persoanelor infectate și rata exactă a decesului. Simt că ceea ce se întâmplă acum este ceea ce experimentăm mai mult sau mai puțin în fiecare iarnă. Acest lucru a fost vizibil în special în urmă cu doi ani, cu gripa. Testul pentru SARS-Corona 2 încă nu era cunoscut. Se poate că acest virus a jucat un rol. Nimeni nu știe.

Ați solicitat deja în interviuri să relatați evenimentele din jurul SARS-Cov 2. V-ați referit, de asemenea, la aproximativ 25.000 de decese cauzate de valul gripal 2017/18. Cum se înțelege asta? Cum poate fi legat acest lucru?

Cred că, de fapt, te uiți doar la un singur lucru aici și îl umpli cu o anumită panică. Vi se spune acum, în fiecare zi dimineața, câte morți SARS Corona 2 aveți. Dar nu vă spun cât de multă gripă a infectat în această iarnă și câte decese a provocat.
În această iarnă, gripa este scăzută, dar în jur de 80.000 sunt infectați. Nu primiți aceste numere deloc. A fost ceva de genul în urmă cu doi ani. Acest lucru nu este pus în relația corectă.
În fiecare săptămână, în Berlin moare o persoană din cauza germenilor multi-rezistenți, ceea ce este în jur de 35.000 pe an în Germania. Acest lucru nu este menționat deloc. Cred că am avut situații de genul acesta de mai multe ori, dar nu s-au luat măsuri ca cele actuale.

Politicienii se bazează pe virusologi, precum profesorul Christian Drosten, pentru măsurile lor, care sunt în curs de aplicare și care restricționează sever viața publică. Cu toate acestea, nu găsiți măsurile proporționale. De ce?

Este exagerat! Domnul Drosten este un om de știință foarte bun. De asemenea, el a dezvoltat testul care ne-a adus la cunoștință că oamenii nu numai că au gripă, ci și un alt virus.
Domnul Drosten nu ia deciziile. El spune: Poate fi, nu poate fi! Și evită predicțiile. Cel puțin inițial nu era în favoarea închiderii de urgență a școlilor. Probabil că între timp a fost de acord. În acelaşi timp, există opinii diferite între virusologi. Am auzit că domnul Wieler de la Institutul Robert Koch se așteaptă ca zece milioane de oameni să fie infectați. Trebuie să spun: cei infectați nu sunt marea problemă. Trebuie să protejezi persoanele de vârstă înaintată!
Iarăşi mă refer la vârstă. Trebuie să construim cumva imunitatea. Cum ar trebui să fie posibil acest lucru fără contacte? Cei mai tineri au eliminat infecția mult mai bine. Dar trebuie să protejăm persoanele în vârstă și le protejăm într-un mod care poate fi pus la îndoială: este rezonabil ceea ce facem acum pentru a extinde epidemia într-un mod care aproape paralizează întreaga economie mondială?

Deci, asta înseamnă: centrele de zi, școlile și restaurantele nu ar trebui să fie închise, așa cum se întâmplă în prezent?

Institutul Robert Koch oferă cifrele. Atunci stai ca ascultător sau spectator: 20 de morți din nou, cât de groaznic! Știi când încep să intru în panică? Dacă sunt 20.000. Apoi ne apropiem de ceea ce s-a întâmplat complet în tăcere acum doi ani.
Epidemia de gripă din 2018, cu 25.000 de decese, nu a scos niciodată presa. Clinicile au avut de a face cu 60.000 de pacienți suplimentari, ceea ce nu a fost nicio problemă pentru clinici!
Dar asta este folosit ca argument. Politicienii spun: Vrem să prevenim 20.000 de morți. De aceea, acum trebuie să intervenim drastic în viața societății.
Îți spun: nimeni nu a făcut asta acum doi ani. Unde este nevoia acum? Este doar un efect de imitație a Chinei? Știu că oamenii îmi spun: gripa este diferită de boală. Dar este o boală foarte gravă. 25.000 de morți reprezintă o povară foarte grea pe care nu vrem să o avem. Dar clinicile au făcut-o înainte. Și acum le este frică.
Aceasta este teama principală: boala este arătată ca o boală teribilă. Boala în sine este ca gripa într-o iarnă normală. Este mai slabă chiar și în prima săptămână. Problema cu această epidemie SARS

Corona 2 este că virusul este inaplicabil pentru o săptămână de zile: oamenii nu îl observă nu-l simt.
Se face referire întotdeauna la exemplul din Italia, unde se spune că decesele sunt semnificativ mai mari în proporție. Cum vedeţi asta?

O spui corect. Nu știm! Se presupune că numerele sunt mai mari, dar nu știm sigur. În Italia există două virusuri. Un jurnalist din ziarul „La Repubblica” s-a referit la stilul de viață de familie foarte diferit din Italia, unde oamenii petrec mult timp împreună și, prin urmare, sunt mult mai pasibili să se infecteze.
Poate că sistemul de sănătate al țării nu este atât de bine poziționat ca al nostru. Nu stiu. Lombardia este listată ca una dintre cele mai puternice regiuni industriale atunci când se compară poluarea aerului, poluarea și alți parametri. Am publicat despre poluarea aerului în China. O comparație se face întotdeauna cu metroul din New York și Lombardia.
Acum ne putem întreba: este greșit numărul în Italia, sunt cu nouă zile înaintea noastră în epidemie? Ce știm câți ar putea fi testați? Cât timp a fost disponibil testul? Poți să te uiți la aceste curbe de creștere și să vezi unde stai. Încă se dezvoltă cu noi în acest moment. Dar cât de mare este numărul de persoane infectate în Italia? Dacă numărul lor este de o sută de ori mai mare, rata mortalității este aceeași ca de obicei.

Continuarea pe raintv.eu