Sâmbătă doar, mai poţi spune adio sau bun rămas lui Puși Dinulescu

Pusi Dinulescu 1

”În urmă cu puțin timp, la Spitalul de Urgență Floreasca din București, a murit scriitorul, regizorul și dramaturgul Puși Dinulescu.
Din păcate, știu că Puși era ultimul descendent al familiei sale, dar nădăjduiesc să aibă măcar rude îndepărtate, care să se ocupe de cele necesare în asemenea momente și de aceea le rog să mă contacteze dacă vor vedea postarea de față.
De asemenea, rog USR să intervină pentru a da o mână de ajutor în situația în care un scriitor fără rude a murit.
Mulțumesc pentru sprijin tuturor celor care ne vor oferi indicii despre eventuale rude ale lui Puși și celor care îl vor ajuta pe Puși acum, la plecarea sa către cer.
Regret nespus această plecare neașteptată a lui Puși Dinulescu, un om de cultură în adevăratul sens al cuvântului și un prieten binecuvântat.
Dumnezeu să te ierte și să te odihnească în pace, Puși.

*
Puși Dinulescu a fost membru al Uniunii Scriitorilor din România și a luat premiul USR pentru cartea sa, ”Îngerul contabil”.
A fost unul dintre prietenii lui Marin Preda, precum și ai lui Alexandru Tocilescu, și a făcut câteva filme memorabile, în care au jucat mari actori ai scenei românești, precum Gheorghe Dinică, Sebastian Papaiani, Mitică Popescu, Adriana Trandafir, Carmen Tănase etc.
A scris un număr mare de piese de teatru și chiar a fost primul în România care a înființat un teatru privat în anii de după revoluție.
Avea o cultură solidă, iubea îndeosebi scriitorii ruși, în mod special opera lui Cehov, precum și scriitorii de teatru români din perioada interbelică. În ultimii ani ai vieții sale a scris, căci scrisul era…pasiunea vieții sale. Biografia sa este cu mult mai amplă, dar în acest moment am notat câteva dintre datele pe care mi le-am amintit sub presiunea emoției…

NOTĂ.

Slujba de înmormântare va avea loc sâmbătă, 3 august, de la ora 12,00, la Biserica Boteanu, iar înmormântarea va fi în aceeași zi, la ora 13,30, la Cimitirul Bellu din București”

A scris, de bun rămas sau de revedere în etern, Maria Timuc

Parteneri