Vela: Un polițist local care păzește un parc, ia 9000 lei pe lună. Un polițist care urmărește tâlhari, jumătate

Marcel Vela, ministrul de Interne și cel care conduce organismul național care se ocupă de epidemie, a spus la DIGI24 că sunt uriașe discrepanțe între plata unui polițist local, care, plătit de primărie unde au crescut lefurile, câștigă, de pildă, plimbându-se printr-un parc 9000 de lei pe lună, iar unul care aleargă după criminali, jumătate.  

 

„Poliția Locală are un avantaj față de Poliția Națională care nu este foarte corect. Polițiștii locali din subordinea Primăriilor au salarii foarte mari pentru că s-au mărit salariile în Primării. De exemplu un polițist local care protejează ordinea publică într-un parc din Timișoara are 8000-9000 lei, iar un polițist de la Ministerul de Interne care își riscă viața să prindă un tâlhar sau un criminal are la jumătate față de un polițist local. Trebuie evaluat într-un mod corect și cinstit cu toată lumea la masă, făcută o analiză. La muncă la fel de importantă și recompensa trebuie făcută într-un mod cinstit și echidistant,” a spus Marcel Vela la Digi 24.

De obicei, polițiștii locali sunt pilele primarilor, iar salariile funcționărimii din primării sunt uriașe în raport cu alți oameni care câștigă greu acești bani. Liberalii au promis o curățenie în funcționărimea cu sinecuri, spune un sociolog, dar nu se țin de cuvânt. Probabil Vela a vorbit doar ca să se afle în treabă.

D. Dumitru, AMPress