• Home
  • Sănătate
  • Prof Univ Dr. Vlad Ciurea: ”Depresia este o boala, afecteaza creierul și nu trebuie ignorată”

Prof Univ Dr. Vlad Ciurea: ”Depresia este o boala, afecteaza creierul și nu trebuie ignorată”

vlad ciurea 1

Reputatul profesor doctor Alexandru Vlad Ciurea a vorbit despre simptomele depresiei. Neorochirurgul a explicat la Antena 3 cum putem combate aceasta tristete.

”Depresia este o boala, afecteaza creierul si arata o schimbare a modului de comportament in totalitate. Este o boala grava a secolului nostru, se manifesta prin tulburari de somn, tulburari de somn, oboseala generala si scaderea puterii de concentrare. Sunt cele patru mari elemente ale depresiei, si lipsa totala de conexiunea cu exteriorul.
Depresia provine din nonactivitate si epuizarea sistemului nervos. Acesti centri care se afla in portiunea anterioara a creierului sufera total. Daca ne oprim numai la cuvantul depresie, poate ca nu realizam unde ne aflam, dar toate procesele cerebrale nu functioneaza, deci tot organismul sufera in totalitate. Iar de aici si pana la demente, la boli neurodegenerative, printre care alzheimer, si chiar la suicid, mai este doar un singur pas.

Ce trebuie sa facem pentru combaterea depresiei?
„In primul rand, trebuie sa facem o resetare generala. Nu ma refer numai la partea medicamentoasa. Conteaza extrem de mult socializarea, aerul curat, apa cat mai curata si alimentatia cat mai buna. Creierului nostru nu ii place pita si slana, nici mesele foarte tarzii, nici incarcarea cu glucide si grasimile cat mai multe.

Lucruri cat mai usoare, seminte, fructe, lichide bune, cafeaua, ciocolata, un pahar de vin rosu. Zambetul si optimismul conteaza enorm de mult, si odihna. Mentin parerea ca la ora zece trebuie sa intram in odihna ca acest organ suprem sa se refaca”, a explicat profesorul.

Cioabla Roxana

Parteneri