6 simptome ale cancerului la sân de care nu știai

Probabil ai invatat ca cel mai bun pas pentru prevenirea cancerului la san este auto-examinarea. Insa trebuie sa mai stii ca mai sunt si alte simptome de care trebuie sa tii cont cand te auto-examinezi.
1. Sanul este mereu cald la atingere
Un san care se simte mereu cald la atingere – unori chiar fierbinte – este un simptom ca acesta este inflamat. Este o forma rara si periculoasa a bolii.
2. Sfarc plat sau inversat
Sfarcul plat sau inversat poate fi de asemenea un simptom al cancerului la san. Dar asta nu e valabil si in cazul celor care au sfarcurile asa de cand s-au nascut.
3. San care prezinta adesea senzatia de mancarime
Daca ai adesea senzatie de mancarime la nivelului sanului sau sfarcului, cel mai bine este sa vorbesti cu doctorul tau. Acestea pot fi simptome ale cancerului la san.
4. Pielea din jurul sanului are aspect de coaja de portocala
Sanul sau o anumita portiune de piele de pe zona lui poate capata aspect de coaja de portocala. Multe femei se simt jenate de acest lucru si evita sa prezinte problema in fata doctorului; se gandesc ca poate e celulita sau din cauza kilogramelor in plus. Acesta nu e cazul. Treci peste jena si spune-i doctorului orice ti se pare suspect. Iti poate salva viata!
5. San umflat, care nu se modifica pe durata ciclului menstrual
Este normal ca pe perioada ciclului menstrual sanii sa se umfle si sa se intareasca, insa daca acest lucru se intampla constant atunci trebuie neaparat sa discuti cu medicul.
6. San care devine rosu sau prezinta pete
Daca observi pe vreunul din sani ca persista pete rosii, ca o iritatie (uneori pot aparea de la iritatii cu materiale sau de la utilizarea unor produse), cel mai bine este sa fie evaluata de un doctor. Este un simptom al cancerului de san inflamator – tip de cancer care nu poate si dectat prin mamografii sau examinare.
SÂN
Maria Tudor, A.M.PRESS