AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Alertă meteorologică: Vreme rea cu ninsori și polei până marți seara

Meteorologii au transmis un avertisment privind condițiile meteo nefavorabile, anunțând precipitații moderate, formarea poleiului și rafale puternice de vânt. Avertizarea, emisă de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), a intrat în vigoare luni dimineața, de la ora 10.00, și va rămâne activă până marți seara, ora 18.00.

Conform informațiilor ANM, precipitațiile vor începe să acopere treptat întreg teritoriul țării, pornind din vest. În decursul zilei de luni, se preconizează căderi de zăpadă în Munții Apuseni și nordul Carpaților Orientali. Acest fenomen meteorologic va persista și în noaptea de luni spre marți, 15-16 ianuarie, extinzându-se în restul zonelor montane și în regiunile aflate între munți.

În anumite zone montane, se estimează acumulări de precipitații ce vor ajunge până la 15 litri pe metru pătrat. Mai mult, ANM avertizează că există riscul formării poleiului în zone restrânse din sudul și estul țării, în cursul nopții de luni spre marți.

Vântul va câștiga în intensitate în zonele montane, unde se așteaptă rafale ce pot atinge 80 km/h, provocând viscol și creând condiții dificile, mai ales în regiunile înalte. Această intensificare a vântului va fi resimțită și în zonele de câmpie, în special marți, 16 ianuarie, când viteza vântului ar putea ajunge la 45-60 km/h în sudul Olteniei, în Transilvania și sud-vestul Munteniei, potrivit romania.fm

Vezi mai multe despre ➡️prognoza meteo.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!