• Home
  • Prima
  • Alunecare masivă de teren în Azuga. 125 de persoane, evacuate

Alunecare masivă de teren în Azuga. 125 de persoane, evacuate

azuga 1

O alunecare masivă de teren s-a produs vineri seara în localitatea Azuga, judeţul Prahova, a anunţat ministrul Mediului, Costel Alexe, pe pagina de facebook. În urma acestei alunecări, 125 de persoane au fost evacuate.

Redăm anunțul ministrului:

„În această seară (vineri seară, n.r.) s-a produs o alunecare masivă de teren în localitatea Azuga, județul Prahova. Această alunecare de teren a obturat albia cursului de apă Azuga, existând riscul blocării albiei și înregistrării de inundații.
Echipele Administrației Naționale Apele Române sunt în teren. Directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Prahova s-a deplasat la fața locului pentru evaluarea situației și stabilirea măsurilor de intervenție în regim de urgență. Din primele informații situația se prezintă astfel:
Alunecarea de versant pe malul stâng al râului Azuga a opturat albia pe o lungime de 70-80 metri și are o înălțime de aproximativ 3 metri.
Localizarea alunecării este în zona străzii Umbroasa, la circa 3 km aval de secțiunea Stația Hidrometrică Azuga, care este situată în dreptul pârtiei Sorica. Alunecarea a ajuns până la casele de pe malul drept, locuitorii acestora fiind deja evacuați – 125 persoane. Masa alunecării conține și material lemnos din fondul forestier de pe versantul care a alunecat.
Măsuri de intervenție pentru asigurarea unei secțiuni minine de scurgere:
SGA Prahova va deplasa în zonă un excavator cu braț lung și un buldozer, urmând ca ulterior să creeze un deversor natural prin ebulmentul alunecării, pentru asigurarea secțiunii de scurgere a apei râului Azuga”.

AMPress

Parteneri