America s-a făcut de rahat

America, zice-se, dată dracului cu si-ai-eul ei (CIA), știe tot ce mișcă pe pământ. Nimic nu-i scapă. Pe vremea în care eu eram ziarist ante-89, singurul, fiindcă toți sau aproape toți colegii mei de generație au intrat în presă virgini, născuți cu pixul direct în democrație, circula o vorbă. Când Ceaușeascu a fost în SUA, fiindcă l-au plimbat și yankeii cu caleașca, nu doar regina Angliei, i-au arătat de ce sunt ei în stare. Și l-au pus să asculte, de pe un tronson din Calea Victoriei, ales la nimereală, pașii trecătorilor și ce-și ziceau ăia. Treaba se făcea prin Cosmos. Nu știu dacă Împușcatul s-a mirat până la leșin emoțional sau s-a dat țanțoș, spunând că și el dacă vrea ascultă cum se țucă paznicii cu secretarele în Casa Albă. Cert e că, pe vremea aia, toți eram fani ai americanilor care, cum zicea bunicu-meu, trezindu-se noaptea și părându-i-se că se aud avioane, șoptea către bunică-mea, emoționat și conspirativ: ”Lenuțo, vin!”
Acum au trimis o scrisoare idioată prin efecte. Cică, domnilor parlamentari, vă rugăm să nu votați chestiile alea cu modificările legislative în justiție (pe scurt, Ordonanța 13, revizuită și adăogită) că se alege praful de popor și țara va fi mâncată (ca și până acum, zic eu!) de corupție.
Domnilor de la Washington, cu cine vorbiți? Parlamentul României, ales democratic de 3 milioane de inși vioi și deciși, e PSD. Tot. Voi îi rugați sau le ordonați subordonaților lui Dragnea să nu voteze ce le-a zis Dragnea?! Vă știam grași, pe mulți dintre voi, dar nu imbecili. Cum să voteze anti-Dragnea parlamentul Dragnea? Cum să nu execute Guvernul Dragnea ce a ordonat Dragnea, cel care i-a pus pe fiecare, bob cu bob, ministru cu ministru, secretară cu secretară, valet cu valet?
V-ați făcut de rahat, domnilor americani, cerându-ne imposibilul. Nu știți nimic din ce e în România. Vi s-au stricat aparatele de văzut și ascultat pe Calea Victoriei. România, dacă vrea Dragnea, votează diseară ieșirea din NATO, iar dacă-l enervați rău, se aliază cu Putin care ne va da Basarabia.
Aici, americanilor, au ajuns la putere patrioții, iar voi, îndesați cu hamburgeri, habar nu aveți ce se petrece pe lumea asta!