• Home
  • Prima
  • Arhiepiscopul Pimen ”s-a mutat la Domnul”, anunță Trinitas

Arhiepiscopul Pimen ”s-a mutat la Domnul”, anunță Trinitas

pimen 1
Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ÎPS Pimen, care ar fi împlinit 91 de ani în 25 august, a încetat din viață în noaptea de marți spre miercuri, la Spitalul ”Balș” din București unde fusese adus după constatarea că era contaminat cu coronavirus.

”Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen s-a mutat la Domnul! Dumnezeu să-l odihnească!”, este anunţul Trinitas Tv, postul de televiziune al Patriarhiei.

Născut în localitatea Greabănu, judeţul Buzău, în 1929, el a devenit călugăr în 1951. Şi-a făcut studiile medii la liceul din Râmnicu Sărat şi la Seminarul monahal din Mănăstirea Neamţ. A urmat studiile superioare la Institutul Teologic Universitar din Bucureşti, iar apoi a efectuat studii de specializare la Universitatea din Koln.

Viața arhiepicopului Pimen a fost tumultuoasă, de numele său fiind legate făptuiri lumești și bune și rele. El a slujit până în ultimele momente, când, constatându-se boala,  un elicopter SMURD l-a adus pentru internare la București, unde medicii au încercat cele mai noi și eficiente tratamente spre a-i salva viața, dar fără succes.

AMPress

Parteneri