• Home
  • Știri
  • Bănescu, după marșul Bucharest Pride 2023: ”Homosexualitatea a fost, este și va rămâne nefirească”

Bănescu, după marșul Bucharest Pride 2023: ”Homosexualitatea a fost, este și va rămâne nefirească”

banescu bor 1

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei a transmis un punct de vedere în urma solicitărilor primite după ce sâmbătă și duminică au avut loc mai multe marșuri pro LGBTQ și pro familie tradițională. Vasile Bănescu susține că homosexualitatea este un păcat.

„Stilul e omul. Creștinismul și Biserica evită cu discernământ ridicolul, grotescul, manifestările stridente și zgomotoase. Evident, homosexualitatea a fost, este și va rămâne ne-firească, fiind unul dintre păcatele (ratările) orientate împotriva firii omenești create de Dumnezeu cu un sens moral și spiritual profund. În homosexualitate, ca și în orice păcat sau viciu al nostru, nu există un sens. Acesta este totdeauna unul ascendent, meta-fizic și nu se confundă cu plăcerea și individualismul mărginite de biologic”, a transmis purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, potrivit gandul.ro.

„În miezul creștinismului se află libertatea responsabilă, iubirea (agapică) și fidelitatea față de Adevăr/ Hristos și cuvintele Lui din Evanghelii. Credința, speranța și dragostea orientate spre celălalt sunt cartea de vizită a oricărui creștin real, deci realist. Ofensiva ideologiei pansexualiste/ lgbt-iste prin care noțiunile de „căsătorie” si „familie” sunt luate cu asalt, încercându-se forțarea lor și atașarea oficială de homosexualitate este și va fi totdeauna denunțată ferm de Biserica Ortodoxă.

Întrucât căsătoria/ familia rezultată din ea este o instituție multimilenară care a fost rezervată dintotdeauna și în toate culturile lumii exclusiv unirii firești dintre un bărbat și o femeie, o instituție fondată pe rațiuni adânci, inclusiv înalt spirituale, legate de mersul omenirii înainte”, mai afirmă Bănescu.

Parteneri