AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Băuturi esențiale pentru hidratare în zilele toride

Un sfat esențial pentru perioada de vara este să rămânem constant hidratați, deoarece corpul uman are nevoie de cantități mari de apă, mai ales în zilele caniculare, când temperaturile sunt extreme.

Pe lângă apa simplă, care are unul dintre cele mai răcoritoare efecte și se ocupă foarte bine de rehidratarea corpului uman.

Însă, mulți oameni nu sunt fani ai apei simple, dar pentru aceștia există alternative, astfel încât apa să aibă un gust plăcut dar să își păstreze și caracteristicile hidratante.

Fructe și legume adăugate în apă
De exemplu, adăugarea de felii de castravete, boabe de rodie sau alte fructe în apă poate transforma băutura într-una răcoritoare și atractivă.

Medicul Ruxandra Constantina a declarat, într-o emisiune TV, că ceaiurile sunt, de asemenea, excelente pentru hidratare și protecție împotriva razelor UV datorită conținutului ridicat de antioxidanți și polifenoli. Sunt recomandate ceaiul verde, ceaiul negru, ceaiul de ghimbir, turmeric și fructe de pădure, fiind bogate în substanțe benefice.

„Apa băută simplă este bună, dar o eliminăm rapid. Adăugarea de sirop natural de fructe de pădure, felii de castraveți sau boabe de rodie face apa organică și o menține mai mult timp în celule. Ceaiurile verzi și negre oferă și protecție UV, datorită antioxidanților, iar ceaiul de ghimbir, bogat în gingerol, protejează pielea” explică medicul de familie, potrivit adevarul.ro.

Anumite băuturi trebuie consumate alături de apă, pentru o hidratare corectă
Dr. Constantina recomandă o rețetă simplă care include ceaiuri calde cu câteva picături de zeamă de lămâie și cuburi de gheață, transformându-le astfel în băuturi răcoritoare și sănătoase pentru vară.

Cafeaua, altă băutură populară, pe care majoritatea persoanelor o consumă zilnic, poate deshidrata, de aceea este important să fie consumată împreună cu un pahar de apă plată sau minerală, chiar dacă este varianta făcută cu apă rece și gheață.

„Cafeaua rece poate fi o alternativă bună, dar trebuie să fie însoțită de apă pentru a compensa efectul său deshidratant,” spune medicul.

Pentru zilele caniculare, apa minerală carbogazoasă este o opțiune excelentă datorită conținutului său bogat în oligoelemente, ajutând la înlocuirea mineralelor pierdute prin transpirație.

Ce să nu consumăm
Medicul de familie Ruxandra Constantina avertizează că este important să evităm anumite tipuri de băuturi în zilele toride de vară, deoarece nu au absolut nici un beneficiu asupra stării noastre de bine și ne pot afecta negativ. Printre aceste tipuri de băuturi se regăsesc alcoolul și băuturile energizante.

„Alcoolul, cum ar fi berea, poate părea hidratant, dar pe termen lung, este dăunător. Energizantele naturale pot provoca probleme cardiace și hepatice și, pe termen scurt, pot conduce la accidente vasculare” avertizează dr. Constantina.

Astfel, hidratarea corectă pe timpul verii nu înseamnă doar consumul de apă simplă. Specialiștii recomandă diverse băuturi, ușor de preparat acasă, care oferă atât o hidratare eficientă, cât și un gust plăcut, contribuind astfel la menținerea sănătății în zilele caniculare.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!