Bill Gates: „Şcolile ar putea rămâne închise până în toamna lui 2021“

Miliardarul anticipează că școlile ar putea rămâne închise până în toamna anului viitor. Bill Gates a negat, totodată, orice legătură între el și ideea că există dispozitive de urmărire într-un posibil vaccin.

Bill Gates a declarat într-un interviu pentru CBS News că ar putea fi nevoie de un număr incredibil de mare de doze de vaccin pentru ca noul coronavirus să fie eliminat.

El a mai spus că eficiența vaccinurilor aflate acum în lucru va fi mult timp sub semnul întrebării. „Niciunul dintre vaccinuri nu pare să lucreze într-o singură doză. Aceasta era speranța la început”, a afirmat acesta.

Distribuie prietenilor

Miliardarul american a mai declarat că, după pierderile de vieți omenești înregistrate, închiderea școlilor este cel mai mare preț al acestei pandemii.

El anticipează că activitatea unităților de învățământ nu va reveni la normal până în toamna anului viitor. „După decese, închiderea şcolilor va fi un cost foarte mare pentru noi. În prezent, şcolile centrale nu au resurse pentru cursuri online, iar şcolile private şi cele din suburbii se descurcă mult mai bine la capitolul acesta”, a spus Bill Gatesm potrivit eva.ro.

Întrebat dacă și-ar trimite copiii la o școală publică în condițiile impuse de pandemie, Bill Gates a răspuns: „Dacă școala ia toate măsurile, atunci da.”