• Home
  • Știri
  • Bode: Spania va pune pe agendă aderarea României la Schengen

Bode: Spania va pune pe agendă aderarea României la Schengen

bode 2

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat vineri că România îşi leagă speranţele de aderare la Spaţiul Schengen de preşedinţia spaniolă a Consiliului Uniunii Europene, pe care o va prelua de la Suedia în luna iulie. Bode spune că după vizita ministrului austriac de interne, Karner a fost convins „că România este pe deplin pregătită să adere la spaţiul Schengen”.

„Pentru noi este foarte important să nu mai avem niciun fel de neclaritate, nelămurire din partea vreunui stat membru, altul decât Austria. Vizita, în această săptămână, a ministrului federal de Interne, Gerhard Karner, aici la Bucureşti, se înscrie în aceste demersuri ale României de a explica suplimentar, dacă este nevoie, condiţiile în care România îşi desfăşoară activităţile de protecţie a frontierei externe a Uniunii Europene. Am arătat ce facem în Centrul operaţional de comandă, am arătat ce facem în proiectul pilot la graniţa cu Serbia, am arătat profesionalismul poliţiştilor români şi a structurilor noastre. Cred că această vizită l-a convins pe ministrul Karner, dacă mai era nevoie, că România este pe deplin pregătită să adere la spaţiul Schengen. Decizia este una politică, iar responsabilitatea MAI se rezumă la componenta operativă şi la componenta tehnică, iar aceste două componente sunt pe deplin realizate”, a declarat Bode, potrivit digi24.ro.

Acesta spune că după preluarea președinției UE de către Spania, aderarea României la Schengen va fi pusă pe ordinea de zi a Consiliului JAI.

Parteneri