Bolnavii de rinichi trebuie să mănânce mai multe pere. Iată de ce!

 

În afectiunile renale, perele au efecte favorabile în eliminarea calculilor renali, în combaterea infectiilor renale, în eliminarea excesului de acid uric si în calmarea durerilor de rinichi. Perele prezinta efecte benefice în multe afectiuni. La nivelul aparatului digestiv actioneaza în combaterea diareei, a arsurilor la stomac, în constipatie si colica biliara. În bolile pulmonare intervin în caz de tuberculoza, astm bronsic, calmarea tusei si alungarea febrei. De asemenea, calmeaza sistemul nervos si actioneaza în astenie si stari de surmenaj. În afectiunile renale perele au efecte favorabile în eliminarea calculilor renali, în combaterea infectiilor renale, în eliminarea excesului de acid uric si în calmarea durerilor de rinichi.

Alte actiuni: – hidratarea organelor interne (datorita continutului în potasiu); – reglarea functionarii glandei tiroide; – tratarea reumatismului cronic degenerativ, artritei si gutei; – cresterea imunitatii si a rezistentei la infectii; – prevenirea si combaterea anemiei, diabetului zaharat si a colesterolului ridicat.

Distribuie prietenilor

În tratamentele externe contribuie la întretinerea catifelarii pielii si în combatera unor afectiuni dermatologice (acnee). Fructele proaspete, zemoase si aromate, de preferat cu coaja, pot fi consumate în cantitate de 0,5 kg pe zi, repartizate la cele trei mese, constituind un desert sanatos si bun si o excelenta sursa de vitamine în timpul iernii. Datorita energiei calorice reduse, sunt recomandate în curele de slabire si în reglarea digestiei.

Mai mult pe sanatate.bzi.ro