• Home
  • Sănătate
  • Cancer pulmonar. Patru semne de avertizare care apar dimineața

Cancer pulmonar. Patru semne de avertizare care apar dimineața

plamanii 1

Se știe că, cel mai adesea, simptomele cancerului sunt vagi și subtile. Este și cazul cancerului pulmonar, în care, din păcate, de obicei nu există semne sau simptome în stadiile incipiente. Acest lucru poate face dificilă detectarea precoce a cancerului.
Specialiștii atrag atenția că o cunoaștere a semnelor de avertizare vă poate ajuta să vă detectați în timp util simptomele.

Iată patru semne de avertizare ale cancerului pulmonar care ar putea apărea la primele ore ale dimineții, imediat după trezire. Sunt semne de avertizare care nu ar trebui ignorate și ar trebui să solicitați imediat asistență medicală dacă aveți oricare dintre aceste simptome.

1. Febra: Potrivit National Institutes of Health din SUA, pacienții cu cancer pulmonar, în special cei aflați într-un stadiu avansat, manifestă adesea simptomul febrei. Aceasta se datorează, de obicei, infecției (inclusiv cele asociate cu febră neutropenică din cauza radioterapiei și/sau chimioterapiei), urmată de febra tumorală indusă de progresia tumorii sau de sarcina tumorală mare.
Neutropenia febrilă sau febra neutropenică este o febră în timp ce un pacient este neutropenic – având un număr mai mic decât normal de neutrofile, un tip de globule albe din sânge. Anxietatea și depresia cauzate de cancer pot duce la febră psihogenă, legată de stres.

2. Te trezești ud de transpirație: Un pacient cu cancer pulmonar se poate trezi ud de transpirație. Una dintre cauze ar putea fi cancerul cauzat de febră, care vă face corpul să transpire excesiv pentru a se răci.

3. Tuse uscată: Tusea uscată (fără mucus) care durează mai mult de trei săptămâni poate indica cancer pulmonar. Tusea cancerului pulmonar începe de obicei ca o tuse uscată care vine în spasme. Conform studiilor, cel puțin 65% dintre persoanele cu cancer pulmonar au o tuse sâcâitoare în momentul în care sunt diagnosticați.

4. Sânge în spută: Sângele din spută poate fi, de asemenea, un semn de avertizare a cancerului pulmonar. Sputa, cunoscută și sub numele de flegmă, este un tip gros de mucus produs în plămâni.

Sursa – doctorulzilei.ro

Parteneri