Când sunt arsurile la stomac semn de cancer?

Arsurile la stomac pot fi un simptom al cancerului esofagian sau de stomac. Dacă te confrunți cu această afecțiune de cel puțin trei săptămâni, ar fi indicat să mergi la medic pentru mai multe investigații, avertizează experții. Arsurile la stomac sau boala de reflux gastroesofagian este o formă de indigestie care apare atunci când acidul și sucurile gastrice ajung în esofag și cauzează inflamație și durere. Diagnosticarea timpurie a cancerului esofagian sau de stomac crește șansele vindecării. Aproximativ 67% dintre persoanele diagnosticate cu cancer gastroesofagianc în stadiu incipient, supraviețuiesc cel puțin cinci ani. Când cancerul este descoperit târziu, șansele de supraviețuire pentru cinci ani, scad la 3%. Cancerul gastroesofagian este a patra cauză de mortalitate prin cancer la bărbați și a cincea la femei.
9 din 10 persoane diagnosticate cu acest tip de cancer, au peste 50 de ani.
arsuri-la-stomac
DESPRE ARSURILE LA STOMAC
Boala de reflux gastroesofagian (BRGE) este o afecțiune digestivă cronică în care acidul (si uneori si bila) din stomac ajunge (refluează) în esofag (tubul care leaga faringele de stomac), iritând mucoasa esofagiană și cauzând simptome precum arsuri, eructatii (râgâieli), regurgitatii, durere în piept. Aceste simptome pot fi resimțite de oricine câteodată. Dar când apar mai des (cel puțin de două ori pe săptămână) sau când afectează viața de zi cu zi, vorbim de boala de reflux gastroesofagian.
Simptomele pot include:
– O senzație de arsură în piept, uneori ajungând până la nivelul gâtului, cu un gust acru-amar în gură
– Durere în piept

– Dificultate la înghițire (disfagie)

– Tuse seacă

Distribuie prietenilor

– Răgușeală, dureri de gât

– Regurgitație (întoarcerea) mâncării sau reflux de lichid acru (reflux acid)

– Senzație de nod în gât
Persoanele supraponderale, precum şi cele cu vârste înaintate, sunt, de obicei, mai afectate de această boală, întrucât grăsimea abdominală interferează cu funcţiile esofagului, iar sfincterul esofagian, care previne trecerea conţinutului alimentar din stomac în esofag, devine mai slab odată cu înaintarea în vârstă
Sursa : doctorulzilei.ro