Caracteristicile principalelor tipuri de implant dentar: pret, interventie, recuperare

Dintr-un motiv sau altul, multe persoane ajung, la un moment dat, sa se confrunte cu problema pierderii dintilor. Daca in urma cu ceva timp tot ce puteau face era sa apeleze la solutii incomode, precum proteza dentara mobila, intre timp progresele tehnologice au dus la aparitia unor solutii mult superioare.

Este vorba despre implantul dentar, un dispozitiv sub forma de surub, fabricat din materiale biocompatibile cu organismul uman. Acesta se insereaza in os si indeplineste cu succes functiile radacinii unui dinte natural. Inainte de a alege acest tip de tratament, trebuie tinut cont de toate caracteristicile unui implant dentar pret, forma sau dimensiune.

implant dentar pret 2
implant dentar pret
Distribuie prietenilor

Tipuri de tratament, in functie de dimensiune

Acest tip de tratament a reprezentat inca de la inceput o solutie revolutionara si s-a bucurat de o buna primire din partea pacientilor. Prin urmare, s-au inregistrat evolutii si imbunatatiri in toate aspectele care tin de un implant dentar: pret, modalitate de fixare sau forma. In ceea ce priveste dimensiunea, exista cateva tipuri principale:

  • mini-implanturile dentare sunt foarte subtiri, avand o grosime cuprinsa intre 1,8 si 3 milimetri. Ele se utilizeaza fie in spatii inguste, fie ca solutii provizorii, ajutand la stabilizarea protezelor mobile sau la fixarea lucrarilor provizorii.
  • implanturile clasice au in jur de 3-5 milimetri grosime si 15 milimetri inaltime. Sunt cele mai utilizate, fiind potrivite atat pentru inlocuirea unui singur dinte lipsa, cat si a mai multora sau a tuturor dintilor. Sunt recomandate pentru sustinerea lucrarilor protetice fixe, indeplinind cele mai importante asteptari ale pacientilor legate de un implant dentar: pret bun, calitate si durabilitate maxima.
  • implanturile Fast & Fixed se insereaza in zone anatomice cu os dur si in pozitii care pot sustine o lucrare fixa cu ajutorul unui numar mai mic de implanturi: 6 la maxilar si 4 la mandibula. Imediat, pe ele se poate atasa o lucrare fixa provizorie.
  • implanturile zigomatice au cele mai mari dimensiuni si se folosesc doar in cazurile speciale in care cantitatea de os alveolar nu este suficienta pentru sustinerea unei lucrari fixe. Se insereaza deasupra osului maxilar si se ancoreaza in oasele pometilor, numite si oase zigomatice. Se recomanda atunci cand pacientul nu are suficient os din cauza resorbtiei severe a osului maxilarului, iar volumul acestuia nu poate fi refacut prin procedura de aditie de os.

Tipuri de tratament, in functie de atasarea coroanelor dentare

Exista mai multi factori care pot sa influenteze un implant dentar, ca pret, dar si din punctul de vedere al calitatii. Modalitatea de fixare a coroanei dentare – scopul final al intregii proceduri – este diferita in functie de marimea lucrarii.

Exista, pe de o parte, posibilitatea de atasare a coroanei prin cimentare. Lucrarea se cimenteaza pe bontul protetic, tehnica fiind recomandata in cazul lucrarilor mici, de pana la 3 elemente. Bineinteles, si pretul sau este mai accesibil.

Pe de alta parte, exista solutii care permit atasarea prin insurubare. Coroana dentara se insurubeaza in bont. Avantajul acestui tip de lucrari este ca pot fi indepartate in cazul putin probabil in care se intampla ceva nefavorabil cu unul sau mai multe dintre implanturile de sustinere.

Pentru a alege varianta potrivita de implant dentar, ca pret, forma, dimensiuni si tip de atasare,  este recomandat sa alegi o clinica stomatologica, pentru a cere sfatul medicului dentist! Astfel, vei avea garantia celei mai bune decizii!