Cât timp rămân în aer particulele de coronavirus de la o persoană care vorbește fără mască

Odată cu 15 mai, masca de protecție devine obligatorie, ca măsură principală de apărare în fața infectării cu noul coronavirus, laolaltă cu păstrarea distanței între oameni și igiena temeinică a mâinilor.
Iar cercetătorii americani au calculat cât rezistă în aer particulele de coronavirus de la o persoană care vorbește fără mască.

Picăturile și particulele de salivă infectate cu virusul SARS-CoV-2, împroșcate în aer atunci când oamenii vorbesc unii cu alții, rezistă până la 8 minute! Asta explică și capacitatea destul de mare pe care o are noul coronavirus, spun cercetătorii americani, citați de CNN, potrivit doctorulzilei.ro.

Estimarea oamenilor de știință de la Institutul Național de Sănătate și de la Universitatea din Pennsylvania este că vorbitul tare pentru aproximativ 60 de secunde generează peste 1000 de astfel de particule umplute cu noul coronavirus!

Distribuie prietenilor

Iar aceste picături infectate rămân în aer mai bine de 8 minute. Studiul a fost publicat în jurnalul științific PNAS și el arată că este suficient ca o persoană sănătoasă să inhaleze particulele de SARS-CoV-2 pentru a se infecta și ea!