A.M. Press
Ultimele stiri din Romania!

Lucian Avramescu: Cățelușa Ursa, strivită pe șosea, bate știrile politice

0 139

Fiica mea Ana Luciana a plâns moartea cățeluței Ursa, o corcitură minionă, de Terrier, cu ochii vii, care exprimau – recompensă pentru mângâiere – o nemărginită dragoste pentru omul prieten și stâpân. S-a născut în curtea noastră, din întâmplarea nevăzută a împerecherii între Lola și Hopa Mitică, tatăl ei fiind recuperat de sub roțile unei mașini, blestem genetic.

Ursa a murit ca un membru al familiei noastre umane, bocită de toți, dar mai ales de copilul cu care câinele mic sudase o dragoste fără margini.

Luciana a scris, în stilul ei, ce simte și a descris cum mi-a transmis sarcina de a înmormânta în curtea în care trăim, cățelușa.

M-am uitat, astă seară, obosit după o zi de cenaclu, de discursuri și protocoale, la efectul știrilor zilei. Povestea cățeluței Ursa, strivită  noaptea trecută de roțile unei mașini, a fost dublu citită față de victoria în alegeri a unui politician care a trecut pe sub roțile – firave, ce-i drept – ale unei contestări și conspirații. Oamenii – trag concluzia – sunt impresionați mai tare de tragediile canine reale, decât de farsele dramatismului de uzură. Lumea în care trăim e sensibilă și distinge între dramă și vodevil.

Păcat de tine cățel ucis. Moartea ta mi-a stors de lacrimi copila și mi-a reconsolidat convingerea că oamenii aleg, buni fiind, corect între tragedia trucată și tragedia reală. Imaginea unui câine tencuit pe asfalt e mai tristă decât…
Lucian Avramescu

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More