CE BOLI POȚI SĂ AI DACĂ ALBUL OCHILOR ARE ALTĂ CULOARE

 

 ochi-verziOchii nu sunt doar oglinda sufletului, ci și o fereastră către starea ta de sănătate. Află ce boli poți să ai, dacă albul ochilor are altă culoare.

Când albul ochilor este roz…

Dacă albul ochilor devine roz sau roșu, este posibil să suferi de conjunctivită. Afecțiunea este cauzată, de obicei, de infecții virale sau bacteriene, dar poate fi provocată și din cauza unor substanțe chimice sau alergeni.

Când albul ochilor este roșu…

Când tot albul ochilor este roșu, s-ar putea să suferi de uveită, o inflamație a tractului uveal cauzată, de obicei, de traumatisme sau răni ale ochiului. Această afecțiune poate fi provocată și de boli inflamatorii localizate în alte părți ale corpului. Dacă, pe lângă ochiul roșu, mai ai și alte simptome, precum durere, vedere încețoșată și sensibilitate la lumină, ar trebui să mergi urgent la medic.

Alergiile sunt o altă afecțiune care poate înroși albul ochilor. În cazuri grave, aceste probleme pot provoca o inflamare cronică a ochilor, ce poate duce la leziuni permanente pe cornee.

În alte cazuri, ochii înroșiți pot semnala un ulcer pe cornee. Cei care poartă lentile de contact sunt mai predispuși către această problemă, dar oricine se poate confrunta cu ea. Apare, de obicei, din cauze virale sau bacteriene, iar simptomele includ durere, roșeață puternică a ochilor, senzația de corp străin în ochi, vedere încețoșată și sensibilitate la lumină.

Când albul ochilor este galben…

Dacă observi că albul ochilor este galben, ar putea fi un semn că suferi de boli ale ficatului. Hepatita și ciroza se numără printre afecțiunile care dau acest simptom.
În cazul în care pata galbenă este mai proeminentă, ar putea fi pinguecula, o creștere non-canceroasă a mucoasei ochiului. Cauzele nu au fost bine stabilite, dar expunerea la praf și la soare ori îmbătrânirea favorizează apariția acestei probleme.

Sursa – unica.ro