AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Ce medicamente și alimente e bine să ai în casă, în caz de pandemie sau de carantină la domiciliu

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a avertizat luni că ”ameninţarea unei pandemii” cu noul coronavirus, care a provocat peste 110.000 de îmbolnăviri în întreaga lume, a devenit ”foarte reală”, relatează AFP, dpa şi Reuters și în 11 martie a fost și declarată.

Departamentul pentru Securitate Internă din SUA a realizat deja un plan de pregătire în caz de pandemie, care include și un stoc minim recomandat cetățenilor americani ca măsură de prevenție în caz de pandemie generată de coronavirus.

Acesta include următoarele lucruri:
Medicamente pentru gripă și răceală: Cum nu există tratament sau vaccin pentru Covid-19, autoritățile americane recoamandă oamenilor să aibă medicamente care tratează simptomele gripei (febră, tuse, dificultăți respiratorii și pneumonie), care sunt similare.
Astfel, sunt recomandate calmante pentru dureri, medicamente pentru gripă și răceală și vitamine, prevede ghidul realizat de autoritățile americane.
Stocuri de alimente și apă pentru 2 săptămâni
Stocuri de medicamente necesare pentru 2 săptămâni – pentru persoanele care urmează tratamente
Ghidul menționează că, în cazul unei pandemii, cei mai mulți oameni vor fi capabili să se trateze singuri, la domiciliu.
CDC recomandă purtarea măștilor doar de către persoanele bolnave sau care sunt în contact cu persoane infectate.
În schimb, CDC nu recomandă purtarea măștilor de către persoane sănătoase, care nu sunt în zone de risc.

Ce trebuie să ai în casă din punct de vedere al alimentației și al igienei
 Săpun, șampon și crema hidratantă
 Dezinfectanți
 Spirt
 Soluții de spălat pe jos dezinfectante
 Apă (deși și apa de la robinet este în ordine). Accentul nu trebuie să cadă pe apă
 Trusă de prim ajutor: în special bandaje, benzi, peroxid de hidrogen (pentru dezinfectare);
 Elemente de igienă intimă (absorbante și pampers pentru familiile cu copii)
 Lapte praf pentru bebeluși
 Mălai, orez, paste, fasole, cartofi
 Nuci, alune, caju, fructe deshidratate, batoane de cereale, un borcan de miere
 Suc de roșii
 Conserve de carne și pește
 Vitamine – cele mai importante vitamina C, vitamina D, Echinacea, suplimente cu zinc, bomboane de gât, o sticlă cu albastru de metilen, pastile cu propolis
 Să nu uităm și de igiena emoțională, dacă este să petrecem mult timp în casă, e bine să vă revizuiți titlurile de cărți pe care doreați de mult să le citiți, filmele pe care doreați să le vedeți sau exercițiile aerobice pe care le-ați tot amânat din lipsă de timp.
 Mai mult decât oricât, trebuie menținute o stare de pozitivism, optimism, încredere. Frica este foarte periculoasă și de nedorit în aceste situații.

E bine să ne gândim că după orice furtună apare și soarele, este necesar să nu disperăm și să învățăm din lecții. Lecțiile acestea dure sigur vor aduce o schimbare în bine și o responsabilizare. Când oamenii politici vor învăța lecția smereniei poate. Și când vor realiza că suntem toți laolaltă în vremuri de restriște, că nu se mai pot trata în străinătate și că ei și familiile lor vor beneficia de serviciile medicale în care au investit, pentru popor. Această epidemie sigur va zgudui multe mentalități, așa că putem lua experiența ca o lecție, nu ca o pedeapsă.

Sursa – doctorulzilei.ro

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!