Ce se întâmplă dacă bei ceai de COADA CALULUI în fiecare zi

 

Coada-calului cu ramurelele foarte fine creste cu precadere in paduri si liziere. În medicina populara, aceasta planta a fost apreciata inca din timpurile indepartate, in special datorita fortei sale hemostatice (care are proprietatea de a opri hemoragia) si a reusitelor in cazul bolilor renale si vezicale grave. Preotul Kneipp, marele medic naturist popular, a fost acela care a readus coada-calului la importanta sa anterioara.

El a declarat-o drept „unica, de neinlocuit si inapreciabila” in cazul hemoragiilor, al varsaturilor de sange, al afectiunilor vezicale si renale, al pietrei si nisipului. „in o mie de afectiuni”, scrie el, „in rani necrozate, chiar in abcese canceroase sau osteoporoza, coada-calului obtine performante iesite din comun. Ea spala, curata, dizolva, arde, indeparteaza tot ce este stricat. Adesea, planta umeda, calda este invelita in carpe ude si pusa pe locul care trebuie sa vindece.”

Distribuie prietenilor

Preotul elvetian Kunzle afirma ca toti oamenii incepand de la o oarecare varsta ar trebui sa ia zilnic ca bautura permanenta o ceasca de ceai de coada-calului.

Sursa – sanatate.bzi.ro