AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Ce semn anunţă atacul de cord la jumătate dintre femei

Recunoașterea precoce a semnelor de avertizare a unui atac de cord poate reduce riscul de deces. La aproape jumătate dintre femeile care fac infarct apare un simptom cu o lună înainte de producerea acestuia.

Atacul de cord reprezintă stoparea fluxului de sânge către inimă care se dovedește a fi fatală în cele mai multe dintre cazuri.

Rareori, afecțiunea dă semne de avertizare timpurie, ceea ce o face greu de prevenit. Totuşi, unele studii indică faptul că nu toate semnele de avertizare pot afecta pe cei cu risc de infarct, deoarece unele apar mai des la femei decât la bărbați. Acest lucru se datorează faptului că bărbații suferă de obicei un blocaj la nivelul arterelor coronare mari, în timp ce femeile sunt vulnerabile la blocajele arterelor mici.

S-a observat că aproape jumătate dintre femei încep să aibă anumite simptome în timpul nopţii, în luna care precedă infarctul.

Potrivit clickpentrufemei.ro, într-un articol apărut în publicaţia americană „Circulation‟ cu informaţii din domeniul cardiologiei, cercetătorii au scris că 48% din respondenții de sex feminin au suferit tulburări de somn în luna dinaintea producerii unui atac de cord. Un alt simptom frecvent la acestea a fost oboseala neobișnuită, care a afectat până la 71% din participantele la studiu.

Mai mult aici

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!