• Home
  • Sănătate
  • Ce spun ridurile din jurul ochilor! Curiozități pe care le trădează despre tine

Ce spun ridurile din jurul ochilor! Curiozități pe care le trădează despre tine

ridurile din jurul ochilor

Ridurile din jurul ochilor sunt o ”hartă” a caracterului tău, a stilului de viață, a sănătății și a modului în care știi să ai grijă de tine. Iată câteva lucruri curioase pe care ridurile din jurul ochilor le pot trăda despre tine.

Ridurile din jurul ochilor ne trădează vârsta, dar și multe alte mici detalii despre caracterul tău, despre riscurile de sănătate sau despre modul în care te îngrijești zilnic.

Ridurile sunt o componentă foarte importantă când vorbim despre trăsăturile feței.

Există așa numitele riduri de expresie și mai există și riduri care apar în urma folosirii intense a anumitor mușchi ai feței, când râdem, când plângem, când ne mirăm, când ne întristăm.

Ridurile din jurul ochilor. 7 curiozități pe care le ascund
Privește cu atenție pielea din jurul ochilor, zona dintre sprâncene, cutele care apar la baza ochilor sau la extremități. Observă unde sunt cutele sau ridurile cele mai adânci și citește mai jos ce pot ele dezvălui despre sănătatea și personalitatea ta.

1. Cute adânci în partea stângă între sprâncene
Dacă observi aici una sau două cute mai adânci decât în altă zonă din jurul ochilor, s-ar putea ca acestea să aibă legătură cu splina. Medicina tradițională chineză susține că aici se observă probleme de sănătate legate de splină.

2. Cute adânci în partea dreaptă între sprâncene
Dacă zona din stânga, dintre sprâncene, este legată de splină, zona din dreapta pare să fie legată de ficat. Iar dacă aici observi cute mai profunde, acestea semnalează probleme cu ficatul, adică un dezechilibru hepatic care influențează un nivel mai ridicat de toxine.

Ar trebui să ții diete vegetariene mai mult timp, să renunți la alimentele foarte grase și picante, la alcool sau la dulciurile concentrate.

3. Cute adânci între sprâncene sub formă de unghi
Mulți dintre noi facem riduri sau cute mai adânci între sprâncene, exact deasupra nasului. Dar ele reprezintă un semnal de alarmă când au o formă de unghi. În acest caz, în medicina chineză, se spune că aceste riduri sunt cauzate de griji și necazuri foarte mari în viață, de perioade lungi de sărăcie sau de boli grave.

Tot aceste linii sunt conectate cu viața intimă cu viața sexuală. Persoanele care prezintă astfel de linii adânci sub formă de unghi au un libidou scăzut și au probleme vechi în viața de cuplu, greu de rezolvat.

4. Ridurile laba gâștii de la coada ochiului
Chinezii spun că aceste riduri se accentuează dacă ești o persoană veselă, care zâmbește și râde mult. Dar ele mai au un mesaj ascuns.

Aceste riduri sunt conectate cu problemele de vedere. Pe măsură ce trec anii și se adâncesc ridurile din jurul ochilor numite laba gâștii, înseamnă că se adâncesc și problemele tale de vedere. Încearcă să ajungi cât mai repede la un consult oftalmologic, dacă ți se pare că sunt profunde aceste riduri.

5. Ridurile de sub ochi
Multe femei observă apariția unor riduri chiar sub pleoapele inferioare începând cu vârsta de 35 sau 40 de ani. Când aceste riduri ajung să fie profunde într-o perioadă scurtă de timp, este posibil să trădeze probleme cu rinichii, cu aparatul excretor și cu circulația periferică.

Continuarea pe libertateapentrufemei.ro

Parteneri