Cea mai puternică plantă care distruge Streptococul, Herpesul, Candida, virusurile gripale

Familia mentei este mândră să prezinte  cel mai puternic membru al său – cimbrul. Cimbrul provine din zonele mediteraneene și este, de asemenea, cunoscut sub numele de vulgari timus.

Aceasta planta este atât de puternica încât poate distruge orice bacterie daunatoare, care declanseaza inflamatii si iritatii. Acesta este utilizat în principal pe piele, produse de baie și de gătit.

Cu toate acestea, trebuie să se țină cont de faptul că anumite tipuri de chimio cum ar fi ct Thymus vulgaris. timol, Thymus vulgaris ct. tuianol și thymus vulgaris carvacrol c.t, sunt etichetate doar ca plante de aromoterapie.

Distribuie prietenilor

Uleiul de cimbrișor trebuie să fie întotdeauna utilizat cu precauție și cu moderație.

Datorită capacității sale de a oferi o multime de bactericide, antivirale, antibiotice, fungicide, antispastic, diuretic, antiseptic, si calitati expectorante, sezonul rece si gripa va parea ca o glumă.

Mai mult decât atât, această plantă poate stimula producerea de celule albe din sânge și întărește imunitatea între timp. Cimbrul este un demachiant excelent si te ajuta sa scapi de toxine si substante chimice prinse in interiorul corpului.

Este foarte aromat; prin urmare, denumirea de cimbru – vine din greacă „thymos” cuvânt – „la parfum”.

Beneficii pentru sanatate ale cimbrișorului

Cimbrișorul ofera beneficii nenumărate de sănătate care pot sa vă mențina în formă, în orice moment. Acesta poate rezolva cu usurinta infecții respiratorii, răceli, gripe, astm, dureri în gât, tuse, tuse convulsiva, guturai, bronșită și laringită.

Cel mai bun mod de a utiliza cimbrul este prin inhalare- acest lucru ajută cea mai mare parte, cu toate problemele de gat, nas, și piept. În cazul în care suferiti de gingivită, sturzi, și alte infecții ale gurii sau gumă, utilizați cimbrul ca gargară / apa de gura sau pasta de dinti.

În conformitate cu numeroși experți, chiar și o soluție de 1% isi poate face treaba. Un studiu a confirmat faptul că uleiul de cimbru, alături de alte uleiuri esențiale, poate acționa ca un expectorant și vă ajuta sa scapati de tuse uscată, prin încurajarea de mucus.

Cimbrișorul poate fi, de asemenea, benefic asupra minții. Acesta poate oferi proprietati sanatoase, care se ocupă cu depresia, oboseala cronica, si insomnie. Mai mult decât atât, se poate îmbunătăți circulația, creșterea tensiunii arteriale și a ameliora memoria și capacitatea de logică.

Uleiul esential de cimbru a fost utilizat pentru dezinfectarea mâinilor înainte de intervenția chirurgicală.

Un studiu al unui francez arată că cimbrul poate ucide 90% din microbi in doar 3 ore. De fapt, se poate clarifica spațiul, care a fost afectat de stafilococ, proteus, cryptococcal și streptococ.

Alte utilizări ale Cimbrului

Tratează infecții ale tractului urinar și ale vezicii urinare, si serveste ca un diuretic
Tratează vaginită și candidozică

Ciuperca unghiilor

Util ca Sanitizer -dezinfectant de maini

Reduce durerile reumatice, leziuni sportive, dureri musculare și dureri, sciatica, entorse, guta și artrita.

Calmeaza înțepăturile de insecte și iritarea pielii

Ajuta in tratarea piciorului de atlet

Scapa de acnee sau veruci

Este utilizat ca tonic pentru par

Stabilizeaza perioade neregulate

Omoara paraziți

Ajuta la leziuni ale pielii -sa se vindece mai repede

Înnobilează conținutul de DHA omega-3 acizi grași în rinichi, membranele cerebrale, si celule cardiace

Mai mult pe Healthy Romania.ro