• Home
  • Sănătate
  • Ceaiul banal care poate prelungi viața femeilor de peste 65 de ani

Ceaiul banal care poate prelungi viața femeilor de peste 65 de ani

ceai musetel 1

Acest remediu poate ameliora numeroase probleme de sănătate, cum ar fi cel din sfera intestinală, anxietatea, insomnia, fiind util şi în ameliorarea altor afecţiuni medicale. Potrivit studiilor, florile acestei plante s-au dovedit a fi utile în tratamentul hiperglicemiei, indigestiei, complicațiilor diabetice, precum și al tulburărilor de anxietate și panică.

Este vorba despre muşeţel, care, datorită proprietăților sale antioxidante, antimicrobiene și antiinflamatorii pronunțate, este un mijloc eficient de scădere a nivelului de colesterol.

Potrivit doctorulzilei.ro, oamenii de știință de la Universitatea Texas din Galveston au stabilit capacitatea unei plante de a prelungi viața femeilor de peste 65 de ani. Această proprietate a binecunoscutei plante a fost confirmată de un studiu de șapte ani la care au participat bărbați și femei de peste 65 de ani – relatează revista științifică The Gerontologist.

Studiul a analizat datele de sănătate a peste 1.677 de bărbați și femei spanioli cu vârsta de peste 65 de ani. Analizând caracteristicile stilului de viață al acestora, autorii studiului au atras atenția asupra faptului că unii dintre ei consumau ceai de mușețel – în total 14% dintre participanți.
Comparând datele acestor persoane cu cele ale celor care nu au băut ceai de mușețel, oamenii de știință au ajuns la concluzia că există diferențe semnificative între iubitorii acestei băuturi.

Reducere cu 29% a riscului de deces din orice cauză în rândul femeilor
În special, consumul de ceai de mușețel a fost asociat cu o reducere cu 29% a riscului de deces din orice cauză în rândul femeilor, după ce au fost luate în considerare influențe precum datele demografice, starea de sănătate și stilul de viață.

Oamenii de știință au concluzionat, de asemenea, că „efectul de longevitate” asociat cu consumul de ceai de mușețel nu a fost observat la bărbați. Cercetătorii subliniază faptul că mușețelul este folosit de mult timp în multe regiuni ale lumii ca plantă medicinală.

Continuarea aici

Parteneri