• Home
  • Sănătate
  • Cinci semne amenințătoare ale colesterolului ridicat pe care nu ar trebui să le ignori

Cinci semne amenințătoare ale colesterolului ridicat pe care nu ar trebui să le ignori

colesterol

Colesterolul ridicat este o afecțiune comună, care poate crește riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral. Cu toate acestea, adesea nu există simptome evidente pentru nivelurile ridicate de colesterol, ceea ce face ca această problemă să fie uneori neglijată. Însă, există anumite semnale pe care corpul tău le poate da atunci când ai colesterol ridicat.

Vederea încețoșată
Nivelurile ridicate de colesterol pot afecta vasele de sânge din ochi și pot cauza probleme de vedere. Dacă ai vederea încețoșată sau neclară, acesta poate fi un semn al problemelor de vedere cauzate de colesterolul ridicat. În cazurile severe, colesterolul ridicat poate duce la pierderea vederii.

Mici sângerări ale ochilor
Colesterolul ridicat poate afecta vasele de sânge din ochi și poate duce la sângerări mici. Aceste sângerări pot fi un semn al problemelor de vedere și trebuie verificate de un medic.

Durere în piept
Colesterolul ridicat poate duce la acumularea de plăci grase în artere, ceea ce poate restricționa fluxul de sânge către inimă. Acest lucru poate cauza durere în piept sau angină pectorală, care este o senzație de constricție sau de presiune în piept. Dacă ai dureri în piept sau alte simptome de angină pectorală, este important să consulți imediat un medic.

Continuarea pe click.ro

Parteneri