Ceaiul care face minuni pentru colon și ficat

ceai pentru ficat 1

Ceaiul de anghinare are numeroase beneficii pentru sănătate, fiind vorba despre un superaliment bogat în substanțe nutritive și antioxidanți. Agreat mai ales în diete de slăbire, dar și ca detoxifiant și susținător al sistemului imunitar, ceaiul de anghinare poate fi introdus în consumul zilnic, la recomandarea medicului.

În cultura vietnameză se consumă din vechime ceai de anghinare, foarte apreciat pentru proprietățile sale. Planta era consumată în diverse feluri de mâncare de către greci și romani, fiind considerată o delicatesă. În zilele noastre, anghinarea face parte din meniul tradițional al unor țări precum Spania, Italia sau Franța. Este considerată o legumă, dar se consumă din ea frunzele și bobocii neînfloriți. Aceștia pot fi preparați în multe feluri de mâncare, în timp ce frunzele se usucă și se folosesc pentru infuzii, ca atare sau sub formă de pulbere dozată în pliculețe speciale. Se mai găsește și sub formă de pastile sau capsule, ca supliment alimentar.

Beneficiile si proprietatile ceaiului si extractului de anghinare
Conform studiilor, anghinarea prezinta cu precadere efecte antioxidante, hepatoprotectoare si de scadere a colesterolului. Iata care sunt cateva dintre proprietatile sale.

Imbunatatirea sanatatii ficatului
Extractul de frunze de anghinare ar putea asigura protectie impotriva deteriorarii ficatului si ar putea promova cresterea de tesut nou. Acesta ar putea si sa creasca productia de bila, care ajuta la eliminarea toxinelor din ficat.

Conform studiilor realizate pe subiecti care sufera de ficat gras din cauze neasociate cu consumul de alcool, consumul de extract de anghinare ar putea imbunatati functia ficatului si ar putea contribui la reducerea inflamatiei si a depunerii de grasime pe ficat.

Continuarea pe doctorulzilei.ro

Parteneri