• Home
  • Sănătate
  • Ceaiul de mentă, mult mai important pentru sănătate decât credeai

Ceaiul de mentă, mult mai important pentru sănătate decât credeai

ceai menta

Un ceai de menta poate fi prima alegere atunci cand te gandesti la o bautura cu beneficii pentru sanatate si fara prea multe efecte secundare. Multa lume foloseste ceaiul de menta pentru gustul sau revigorant, dar si pentru efectele terapeutice.

Ceai de menta – Beneficii
1. Stres, migrene, dureri de cap, febra
Poti consuma ceaiul de menta daca vrei sa scapi de durerile de cap si migrenele cauzate de stres. Ceaiul de menta promoveaza relaxarea, are efect antispasmodic, reduce tensiunea arteriala si temperatura corpului. De aceea, poti bea ceaiul de menta cand ai febra.

2. Simptomele sinusurilor
Gratie efectului antispasmodic, ceaiul de menta reduce necesitatea de a tusi, elibereaza sinusurile si caile respiratorii. Relaxarea muschilor gatului si pieptului va reduce simptomele gripei si racelii.

3. Reducerea greutatii corporale
Ceaiul de menta poate fi un aliat de nadejde in reducerea greutatii corporale. Menta are proprietati digestive si o poti folosi la controlul apetitului si, astfel, la reducerea caloriilor ingerate.

4. Ajută somnul
Menta nu contine cafeina si are proprietati de relaxare, ceea ce promoveaza un somn de calitate. O ceasca de ceai de menta inainte de culcare reduce insomnia.

5. Trateaza deranjamentul stomacal
Ceaiul de menta este benefic in reducerea inflamatiilor stomacale asociate crampelor, balonarilor si indigestiei. Stimuleaza productia de bila si imbunatatirea digestiei. Actioneaza pentru un tranzit intestinal bun.
De asemenea, poti utiliza ceaiul de menta impotriva Helicobacter Pylori.

Continuarea pe sfatulparintilor.ro

Parteneri