Cel mai bun hepatoprotector, supranumit ”armura ficatului”

 

Această plantă este un adevărat elixir pentru ficat, un excelent hepatoprotector, supranumit ”armura ficatului”.
Fructele de armurariu (Cardui fructus) sunt niște achene cilindrice, netede, ce conțin silimarină. Acesta este principiul bio-chimic activ care ne interesează, pentru că are cea mai bună acțiune hepato-trofică și hepato-protectoare din fito-terapie, potrivit activenews.ro.

Specialiștii recomandă ceaiurile din această plantă. Pentru un adult de 70 de kilograme care trăiește o viată fără excese, dar cumpără alimente procesate, o linguriță de ceai ca unitate dozatoare, cu vârf, cu pulbere de armurariu este o doză suficientă pentru o zi. Această cantitate de pulbere se obține din aproximativ două lingurițe de semințe de armurariu.

Distribuie prietenilor

Momentul cel mai bun al administrării este dimineața devreme, să zicem ora 6, sau în orice caz cu cel puțin 30 de minute înainte de orice alt remediu. Insistăm asupra faptului că pulberea trebuie mestecată pe îndelete, cu o prealabilă igienă dentară, ca să facilităm o absorbție de la nivelul mucoaselor cavității bucale. Dacă aveți limba încărcată, nu ezitați să faceți un periaj.

Cât timp ar trebui ținută o astfel de cură ?

Depinde de problemă. Ficatul gras sau steatozic este o problemă des întâlnită, chiar la persoane ușor supraponderale. O lună de cură pe trimestru ar fi suficientă dacă se remediază ceva și din cauza problemei. Dacă nu, o luna cură și o săptămână pauză, a la long.

Persoanele care consumă alcool, sunt afectate mai serios, ca atare si măsurile și cura ar trebui sa fie mai lungă. Recomandăm două lingurițe de ceai (ca și unitate dozatoare, cu vârf), cu pulbere de armurariu, și două luni cură cu o săptămână pauză, a la long.

Persoanele care utilizează o medicație alopată pe lungă perioadă pot lua în considerare urmatoarea schemă: șase zile cură și una pauză (Duminica, spre exemplu).

Pacienții oncologici și cei cu probleme hematologice ar fi bine să folosească doze duble, sau chiar triple, fără pauză o lungă perioadă de timp. Nu cunoaștem efecte adverse ale armurariului sub această formă de administrare, ca pulbere. Sunt însă multe persoane care s-au plâns de faptul că ceaiul de armurariu le-a produs, pe durata administrarii, creșterea semnificativă a valorilor tensiunii arteriale. Sub formă de pulbere așa cum am descris în rândurile de mai sus, nu am avut niciodată probleme.

În plus poate regla scaunul prin aportul de fibre și efectul colagog, la două, trei lingurițe pe zi, ideal înainte de fiecare masă.
Ceaiul și cantitatea se dozează în funcție de greutatea corporală.

Sursa – doctorulzilei.ro