• Home
  • Prima
  • Cel mai grav atac armat din istoria modernă a Canadei: 16 morți

Cel mai grav atac armat din istoria modernă a Canadei: 16 morți

În Canada a avut loc, duminică, cel mai grav atac armat din istoria modernă a țării. Un bărbat deghizat în polițist a ucis cel puțin 16 oameni într-o provincie din estul țării, notează digi24.ro.

Pe parcursul a 12 ore, atacatorul a mers în mai multe locuri unde a deschis focul. Ucigașul a fost identificat drept un tehnician dentar în vârstă de 51 de ani. Deocamdată nu se cunosc motivele sale, dar nu sunt indicii că ar fi de natură teroristă. Bărbatul a fost împușcat mortal de forțele de ordine.

„În urma mai multor apeluri la 911, poliția federală canadiană a pornit către o adresă din Portapique, comitatul Colchester. Când au ajuns la fața locului, membrii forțelor de poliție au găsit mai multe victime înăuntrul și în afara locuinței. Însă nu au localizat suspectul. A fost o situație care a evoluat rapid, o scenă haotică. Am securizat zona și am pornit în căutarea suspectului. Căutările inițiale au condus către mai multe locații, inclusiv unele care erau incendiate. Căutarea s-a încheiat după localizarea suspectului. Pot confirma că este decedat”, a spus Chris Leather, ofițer al Poliției din Nova Scotia, potrivit digi24.ro.

La un moment dat în decursul serii pare să fi purtat parțial o uniformă de poliție. Conducea o mașină făcută să semene cu una a poliției federale canadiene.
Poliția nu a stabilit deocamdată motivul atacului, dar a sugerat că faptele ar fi fost premeditate și că Wortman a acționat singur.

Parteneri