• Home
  • Sănătate
  • Cele mai bune ceaiuri pentru slăbit. Au și alte proprietăți pentru care e bine să le consumi

Cele mai bune ceaiuri pentru slăbit. Au și alte proprietăți pentru care e bine să le consumi

ceai menta

Pe lângă o dietă echilibrată și mișcare susținută, există câteva ceaiuri care contribuie la o scădere sănătoasă în greutate. Iată care sunt aceste ceaiuri și de ce este bine să le consumi cât mai des:

Ceaiul verde
Flavonoidele și cafeina conținute de ceaiul verde stimulează metabolismului, crescând ritmul de ardere a grăsimilor.
De asemenea, îmbunătățesc sensibilitatea la insulină și accelerează oxidarea grăsimilor. Nu va trebui să bei foarte mult ceai verde pentru a reuși să slăbești. 2-3 căni pe zi sunt suficiente.
Din cadrul sortimentelor de ceai verde contează să îl alegi pe cel care favorizează reconturarea siluetei. Ceaiul Matcha în special este foarte util pentru că este o sursă excelentă de antioxidanți și nutrienți și conține frunzele întregi.

Ceaiul negru
Este cel mai popular tip de ceai, reprezentând aproximativ 84% din consumul de ceai la nivel mondial.
Ceaiul negru conține polifenoli, compuși care blochează absorbția grăsimilor.
În cadrul studiilor realizate s-a constatat că persoanele care beau ceai negru zilnic slăbesc mai ușor și se mențin la greutatea atinsă pe termen lung.
Mai mult, ceaiul negru reduce și riscul de afecțiuni cardiovasculare.

Ceaiul de mentă
Inhalarea anumitor arome stopează pofta de mâncare, ajutându-te să reduci totalul de calorii consumate. Bea cât mai des ceai de mentă pentru a combate poftele alimentare în mod eficient și a ține apetitul sub control între mesele principale.
Mirosul încântător te va aduce mai aproape de silueta dorită și nu vei avea nevoie de foarte multă voință pentru a ocoli bombele calorice.

Ceaiul Oolong
Acest ceai cu o savoare subtilă, florală, îți oferă un gust special pentru că utilizează frunzele parțial oxidate, în timp ce pentru ceaiul negru sunt oxidate complet.
Ceaiul Oolong este o sursă excelentă de catehine, compuși care favorizează metabolizarea rapidă a grăsimilor și slăbirea într-un interval scurt.
De asemenea, ceaiul Oolong conține și polifenoli, care stopează absorbția grăsimilor nocive. În medicina tradițională este utilizat frecvent pentru a trata hipertensiunea arterială.

Ceaiul Rooibos
Acest ceai provine din Africa de Sud și conține aspalantină, un compus care diminuează nivelul hormonilor stresului și stopează senzația de foame și stocarea grăsimilor sub formă de țesut adipos.
Ceaiul Rooibos nu conține cafeină și previne bolile cardiace, echilibrează nivelul tensiunii arteriale și reduce riscul de diabet de tip 2.

Ceaiul alb
Ceaiul alb este uscat în mod natural, de obicei la soare, fiind una dintre variantele cel mai puțin procesate. Are un gust delicat și previne acumularea grăsimilor în zonele problematice.

Continuarea pe doctorulzilei.ro

Parteneri