• Home
  • Sănătate
  • Cerealele integrale, fibrele și riscul de cancer. Care este legătura dintre ele?

Cerealele integrale, fibrele și riscul de cancer. Care este legătura dintre ele?

alimente fibre

Cerealele integrale și produsele din cereale integrale sunt obținute din cereale întregi. Cerealelor rafinate (prelucrate) le lipsește o parte din boabe. Acest lucru creează boabele mai albe întâlnite în pâinea albă, orezul alb și pastele albe.

Majoritatea substanțelor nutritive și a fibrelor se găsesc în aceste părți îndepărtate. Acest lucru înseamnă că cerealele integrale sunt în mod natural mai nutritive și sunt mai bogate în fibre decât cerealele rafinate. Cerealele integrale sunt lucruri precum orezul brun, pastele integrale, ovăzul și pâinea integrală.

Fibrele sunt un tip de carbohidrați (carbohidrați) care nu se descompun cu ușurință, se deplasează prin intestinul nostru în intestin. Fibrele se găsesc în alimentele de origine vegetală, cum ar fi cerealele integrale, fructele, legumele și leguminoasele (cum ar fi fasolea sau lintea).

Pe baza a ceea ce știm până în prezent, se pare că fibrele din cerealele integrale sunt mai bune în reducerea riscului de cancer decât fibrele din alte alimente, cum ar fi fructele și legumele, potrivit cancerresearchuk.org, potrivit doctorulzilei.ro. Dar este important să consumați o varietate de alimente bogate în fibre ca parte a unei diete sănătoase și echilibrate.

O dietă bogată în fibre, risc mai mic de cancer

O dietă bogată în fibre și, în special, în cereale integrale, poate contribui la reducerea riscului de cancer.
Pentru mai multe fibre și cereale integrale, încercați:
Schimbați alimentele de zi cu zi, cum ar fi pâinea, pastele sau orezul, cu alternativa lor integrală sau integrală.
Începeți cu un mic dejun bogat în fibre. Schimbați cerealele procesate cu versiuni din cereale integrale, cum ar fi grâul integral mărunțit și cerealele cu tărâțe sau ovăzul de terci.

Mai mult aici

Parteneri