Chisturile vaginale și simptomele care te ajută să le identifici

chist vaginalChistul vaginal este un sac umplut cu lichid sau substanță semi-solidă, localizat pe pereții vaginului sau în jurul lor. De obicei este benign și este cauzat de vindecarea incompletă a unor traume ale vaginului. Cel mai ușor mod în care poți verifica dacă ai chisturi vaginale este auto-examinarea. Dacă simți o umflătură de mici dimensiuni la intrarea în vagin, mergi la ginecolog.

Durerea în timpul actului sexual este un alt simptom al chistului vaginal și apare pentru că se pune presiune pe nodul. Uneori, poate apărea și umflarea pereților vaginului, care duce la apariția disconfortului în timpul sexului sau când vrei să introduci un tampon.

Distribuie prietenilor

Cel mai simplu mod în care poți ști dacă ai un chist vaginal este să mergi la medic. De cele mai multe ori, chisturile vaginale nu sunt periculoase, dar dacă nodulul este format din material solid, ginecologul va recomanda o biopsie, pentru a elimina cancerul.

În cazul în care chistul vaginal nu îți provoacă niciun disconfort, poți să îl ignori. Dacă, însă, ai dureri sau îți dă o senzație de disconfort, trebuie să îl elimini prin operație.

Sursa – unica.ro

Mădălina Stoica, AMPress