Cod portocaliu de ploi torenţiale, grindină şi vijelii în mare parte din ţară

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, sâmbătă, două avertiyări de cod galben şi cod portocaliu de ploi torenţiale, grindină şi vijelii.

COD GALBEN
Interval de valabilitate: 13 iunie, ora 11:00 – 16 iunie, ora 10:00

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.
Notă: În cursul săptămânii viitoare gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat în cea mai mare parte a țării.

Distribuie prietenilor

COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 13 iunie, ora 15:00 – 14 iunie, ora 02:00

În după-amiaza zilei de sâmbătă (13 iunie) și în prima parte a nopții de sâmbătă spre duminică (13/14 iunie), în Moldova, Transilvania, Maramureș, nordul Crișanei local în Muntenia și zonele de munte vor fi perioade cu averse torențiale, grindină de dimensiuni medii și mari, vijelii, intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 70…80 km/h) și frecvente descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp.

AMPress