• Home
  • Sănătate
  • Cum alegeți salteaua ideală pentru poziția dumneavoastră preferată de dormit

Cum alegeți salteaua ideală pentru poziția dumneavoastră preferată de dormit

portrait smiling brunette woman pyjamas sleeping hotel bed relaxing with pleased face wp

Atunci când alegi o saltea, în afară de caracteristicile legate de materiale și compoziția saltelei, e bine să aveți în vedere și poziția preferată de dormit. Nu toți petrecem perioada nopții dormind liniștiți în aceeași poziție. Unii împart patul cu partenerul, sau cu copiii mici, alții au animale de companie cu care dorm în același pat iar alții preferă să doarmă singuri.

Să vedem așadar care sunt saltelele potrivite în funcție de poziția de dormit preferată:

1. Poziția laterală

Dacă sunteți în căutarea celei mai bune saltele pentru cei ce dorm pe o parte, salteaua din spumă cu memorie, care eliberează presiunea în cele mai importante puncte ale corpului este opțiunea perfectă. Moale și uniformă, această saltea este fabricată cu straturi din spumă cu memorie și spumă confortabilă, permițându-vă să dormiți culcat pe o parte, în cel mai confortabil mod. O saltea mai moale este așadar alegerea ideală pentru cei ce dorm în poziție laterală.

2. Poziția pe burtă

Cea mai bună saltea pentru cei ce preferă să doarmă pe burtă va fi întotdeauna una mai fermă, pentru a ajuta la furnizarea de sprijin esențial pieptului și șoldurilor în timp ce dormiți. O saltea hibridă, din spumă cu memorie sau latex este ideală în acest caz. Saltelele ortopedice sunt foarte apreciate de cei ce preferă să se odihnească pe burtă.

3. Poziția culcat pe spate

Dacă preferați sa dormiți pe spate, veți avea nevoie de o saltea cu un anumit grad de fermitate, care să susțină corect coloana vertebrală în timpul somnului. O saltea cu arcuri pocket, combinată cu un strat din spumă cu memorie, vă va ajuta să dormiți excelent în poziția preferată, pe spate.

4. Poziții combinate

Evident, multe persoane au un somn distribuit inegal între diferite poziții preferate. Dacă aveți tendința de a începe să dormiți pe o parte, dar vă mutați pe spate sau pe stomac în timpul nopții, este important să găsiți o saltea care să se potrivească șoldurilor, umerilor și curburii coloanei vertebrale. Transferul de mișcare va fi, de asemenea, o problemă, mai ales dacă dormiți alături de altă persoană.

Cel mai bun tip de saltea în această situație va fi salteaua din spumă cu memorie sau una hibridă, care oferă confortul și susținerea de care aveți nevoie, amortizând mișcările, ceea ce înseamnă că vă puteți schimba pozițiile de somn pe tot parcursul nopții.

Care este cea mai bună saltea în funcție de greutatea dumneavoastră

Greutatea dumneavoastră și numărul de persoane (sau animale de companie) care dorm în pat pot determina, de asemenea, alegerea unui anumit tip de saltea. Materialele din care sunt fabricate saltelele susțin în mod diferit greutăți mici sau mari. Paturile queen size, cu saltele 140×190 sunt de regulă preferate de cupluri, dar există și saltele destinate dormitului împreună cu copii, având dimensiuni mai mari.

Iată recomandările noastre, în funcție de greutatea suportată de saltea :

1. Saltea pentru o persoană

Dacă dormiți într-un pat de o persoană, majoritatea saltelelor se vor simți destul de ferme pentru dumneavoastră. Cu toate acestea, o saltea mai moale vă poate ajuta să vă asigurați că corpul dumneavoastră este susținut corespunzător. Puteți alege saltele din spumă cu memorie sau latex.

2. Saltea pentru persoane mai solide

Dacă există mai multă greutate și solicitare pe suprafața patului, o saltea cu arcuri de tip pocket sau o saltea hibridă este o alegere excelentă. Salteaua hibridă este umplută dens cu arcuri groase din oțel, pentru a sprijini persoanele mai înalte sau mai solide, fără a se lăsa, pentru a oferi corpului sprijinul de care are nevoie în timp ce dormiți.

3. Cupluri și familii care dorm împreună

Indiferent dacă împărțiți patul cu un partener, cu mai mulți copii sau poate chiar cu un prieten blănos, salteaua dumneavoastră trebuie să fie una comodă. Fiecare își dorește propriul spațiu și nu vreți să vă deranjați unul pe celălalt, iar preferințele de fermitate pot fi și ele diferite.

Ceea ce aveți nevoie este o saltea din spumă cu memorie sau una din latex. Fermitatea medie este deseori bine acceptată de cei ce dorm împreună, iar susținerea corpului este excelente. De asemenea, amortizarea mișcărilor pe parcursul somnului vă poate oferi o noapte liniștită, dacă dormiți cu partenerul, cu copilul sau cu cățelul ori pisica dumneavoastră.

Folosind aceste criterii și sugestii, veți alege corect salteaua potrivită pentru stilul de dormit și numărul de persoane cu care împărțiți patul, în așa fel încât să beneficiați de un somn liniștit și revigorant.

Parteneri