AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Cum ne pregătim organismul pentru anotimpul rece. Sfaturi pentru un sistem imunitar puternic

 

Un sistem imunitar slab face organismul vulnerabil la aproape orice tip de boală şi în mod deosebit la cele infecţioase.
Atunci când apar modificările climaterice caracteristice toamnei, virusurile atacă mult mai frecvent organismul şi mai ales pe cale respiratorie, provocând diverse afectări de la uşoare la potenţial grave.

Chiar dacă sistemul imunitar recunoaşte virusurile pe care le-a mai întâlnit şi combătut înainte, nu va reuşi acelaşi lucru cu un virus nou sau unul vechi care a suferit anumite mutaţii.
De aceea avem nevoie de un sistem imunitar echilibrat ce va proteja organismul. Dar ce trebuie să facem pentru un sistem imunitar puternic? Ei bine, iată câteva sfaturi utile și ușor de respectat dacă vrem să fim sănătoși.

Hidratează-te
În primul rând, bea cât mai multe lichide: apă, ceaiuri, sucuri de legume și fructe, consumă supe, ciorbe de câteva ori pe zi.
De asemenea, consumil de fructe, zarzavaturi şi verdeţuri ne poate feri de scăderea imunităţii şi de deteriorarea celulară deoarece vitaminele, mineralele şi ceilalţi fitonutrienti sunt mult mai eficienţi pentru înlăturarea radicalilor liberi când sunt introduşi cu regularitate.
Pe cât posibil, este bine ca fructele, legumele și zarzavaturile pe care le consumi să fie organice, nu tratate cu tot felul de substanțe chimice dăunătoare organismului.
Un stil de viaţă sănătos şi mese bogate în vitamine şi minerale pot menţine corpul hrănit şi hidratat mult timp, notează Spitalul Buzău, potrivit doctorulzilei.ro.

Probiotice
La fel de importante pentru un sistem imunitar puternic sunt și probioticele, de aceea este bine să consumăm zilnic iaurturi, chefir, brânzeturi, varză murată, muraturi etc.
Acestea sunt esenţiale pentru menţinerea sănătăţii şi vigorii florei intestinale bune. Când flora intestinală normală are un bun mediu de hrănire, imunitatea creşte şi totodată diminuează considerabil şansa ca alţi germeni patogeni să găsească poarta de intrare prin sistemul digestiv.

Continuarea aici

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!