AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Regenerează întregul sistem imunitar în doar 72 de ore! Restartează chiar și organismul slăbit de boală 72 de

Sistemul imunitar este scutul nostru, cel mai prețios aspect al sănătății noastre. Este armura care nu permite bolilor să se apropie.
Există multe modalități de a întări sistemul imunitar, însă unul dintre cele mai la îndemână a fost descoperit de cercetătorii științifici de la Universitatea din California de Sud.
Ei bine, nimic complicat, doar o pauză alimentară prelungită. Iată cum postul te poate ajuta să ții bolile la distanță.

Potrivit cercetătorilor, două zile de post negru sunt capabile să regenereze întreg sistemul imunitar și să ajute organismul să combată infecțiile.
Cercetătorii sunt de părere că această metodă îi poate ajuta fantastic de mult în special pe pacienții oncologici și pe cei în vârstă.

Dacă stăm bine să ne gândim, această metodă este recomandată de milenii, iar bunicii noștri aveau o vorbă: cine nu ține post la tinerețe va ține regim la bătrânețe. Inițiații tuturor religiilor postesc atunci când doresc să se purifice. Așadar, descoperirea cercetătorilor americani vine doar ca o completare a înțelepciunii marilor inițiați.

Cercetătorii au verificat efectele postului negru de două zile în decursul a șase luni, atât la oameni, cât și la șoareci de laborator.
În ambele cazuri, perioadele îndelungate de nealimentare au dus la o scădere considerabilă a celulelor albe.

La șoareci, după fiecare perioadă de post negru se producerea o regenerare rapidă a celulelor albe, ceea ce înseamnă o înnoire a sistemului imunitar.
Conform doctorulzilei.ro, Valter Longo, gerontolog și profesor de științe la Universitatea din California de Sud, a declarat: ”Postul dă undă verde celulelor stem să se înmulțească și să reclădească întregul sistem imunitar.

Vestea și mai bună este că organismul poate astfel să se lepede de componentele defecte, vechi, ineficiente în timpul postului. Dacă faci asta după ce sistemul imunitar este serios afectat de îmbătrânire sau chimioterapie, perioadele de post intermitent pot efectiv să genereze un sistem imunitar nou”, a mai adăugat profesorul Longo.

Datele studiului semnalează în timpul perioadelor de post intermitent și scăderea notabilă a hormonilor IGF-1, legați de îmbătrânire, progresie tumorală și risc de cancer.
Mai mult, o clinică a probat efectele postului de 72 de ore la pacienții aflați sub chimioterapie și au constatat că au fost mult mai protejați împotriva toxicității tratamentului.

”Chimioterapia salvează vieți, dar vine cu zdruncinări serioase ale sistemului imunitar, iar studiul arată că efectele chimioterapiei pot fi tolerate mai ușor de pacienții oncologici care țin post intermitent”, spune Tanya Dorff, profesor la universitatea californiană USC.

Cercetătorii spun că sunt necesare studii suplimentare și că decizia unui post intermitent trebuie luată doar la indicațiile medicului curant, în a cărui observație vă aflați.
Pentru persoanele sănătoase, postul intermitent a devenit un stil de viață din ce în ce mai popular, cu efecte benefice dovedite.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!