Cum poate fi evitat cancerul. Respectă aceste reguli

 

Riscul de a face cancer, maladie care poate afecta toate organele corpului, poate fi redus prin adoptarea unui stil de viaţă mai sănătos.
Renunţă la fumat
Potrivit Institutului National al Cancerului din Franţa, este posibil ca o persoană să reducă riscul de cancer. Astfel, este importantă renunţarea la fumat.
Tutunul este unul dintre factorii care responsabili de declanşarea oricărui tip de cancer. În Franţa, numărul anual de decese legate de tutun este estimat la 78 000 de persoane, dintre care 47 000 cauzate de cancer, potrivit topsante.com.

Tutunul este responsabil pentru aproximativ 90% din cazurile de cancer pulmonar, dar şi pentru 40% din cazurile de cancer de vezică urinară, 70% din cazurile de cancer ale tractului digestiv superior şi 30% din cazurile de cancer pancreatic. Mijlocul cel mai bun de prevenire este renunţarea la tutun.

Distribuie prietenilor

Redu consumul de acool
Anual, în Franţa, peste 15.000 de decese sunt cauzate de cancer. Consumul în exces de băuturi care conțin alcool crește foarte mult riscul de a dezvolta cancer al gurii, faringelui, laringelui, esofagului (80% din cazurile de cancer de acest tip sunt provocate de alcool), colonului, sânului (17%) și ficatului. Prin urmare, se recomandă să se limiteze sau să evite consumul de alcool.

Atenţie la alimentaţie!
Alimentele care cresc riscul de cancer sunt, în principal, carnea roșie, grăsimile, alimentele foarte sărate sau foarte dulci, consumate în exces.

Pentru a reduce riscul, fructele și legumele joacă un rol protector. Acest lucru se datorează aportului de fibre, vitamine, minerale şi antioxidanţi. Şi cerealele integrale sunt recomandate.