Cum recunoşti un preinfarct? Simptomele frecvente

 

Preinfarctul sau angina pectorală instabilă reprezintă o urgență medicală, pentru că poate evolua rapid spre un infarct miocardic acut.

Simptomele unui preinfarct
Te poti gandi ca ai angina pectorală dacă prezinți măcar unul din următoarele semne sau simptome:
– dureri in piept, in spatele sternului, care pleaca spre membrul superior stang, madibula, dinti sau chiar spre spate;
– durerea este ca o apasare, greutate, arsura sau chiar ca o gheara care te strange in piept;
– o data cu aparitia durerii ai senzatia de moarte imediata si devii agitata;
– ai greturi si varsaturi ;

Distribuie prietenilor

Toate aceste manifestari apar cand faci efort fizic, daca esti strasata, dupa un contact sexual, dupa o masa abundenta sau daca stai in frig; ele pot persista peste 15 minute in cazul preinfarctului. Se poate intampla ca in cazul anginei instabile durerile sa apara si in repaus si pot disparea dupa administrarea de nitroglicerina.

Simptomele preinfarctului în cazul femeilor
Femeile pot avea simptome diferite de ale bărbaților pentru că nu simt preisune sau apăsare în piept. În cazul lor, semnele anginei includ înțepături în piept, amețeli, dificultăți la respirare, sau dureri de stomac. Toate aceste simptome pot apărea și în cazul altor afecțiuni, așa că de multe ori, diagnosticarea este întârziată.

Cât de periculos este preinfarctul?
Trebuie sa stii ca angina instabila este cel mai adesea urmata de infarct. Inca de la primele dureri in piept trebuie sa te adresezi medicului care iti va face o electrocardiograma si un set de analize. Acestea vor da indicii pretioase despre existenta riscului de infarct.

Sursa – realitatea.net