Cum să-ți dai seama dacă ai deficit de vitamina D si ce să faci în privința asta
Josey Murray este un scriitor independent care se concentrează pe bunăstarea incluzivă, mișcarea plină de bucurie, sănătatea mintală și altele asemenea.
Deficitul de vitamină poate părea neimportant, dar poate produce o mulțime de efecte secundare neplăcute, dintre care unele te pot afecta zilnic.
Vitamina D este una dintre acele vitamine cheie care poate provoca senzația că ceva nu este „în regula”. Este ușor să treci cu vederea semnele unui nivel scăzut de vitamina D sau să le dai vina pe altceva, dar ținând cont de 29% din adulții din SUA au deficit de vitamina D și 42% sunt insuficienti, este foarte posibil ca starea suboptimă a vitaminei D să fie pur și simplu starea ta, simptome aparent fără legătură.
Cel mai mare semn că ai deficit de vitamina D
Deși deficitul de vitamina D poate provoca o varietate de simptome, cel mai mare semn că ai deficit de această vitamină este oboseala și senzația generală de rău. „Nivelurile scăzute de vitamina D contribuie la oboseală”, a scris anterior practicantul B.J. Hardick, D.C., într-un articol mindbodygreen, potrivit sfatulparintilor.ro.
Cercetările au identificat o legătură între oboseală și nivelul scăzut de vitamina D. Într-un studiu din 2019 publicat în EPMA Journal, 90% dintre pacienții cu scleroză multiplă s-au dovedit, de asemenea, a fi deficienți de vitamina D. După ce și-au îmbunătățit cantitatea de vitamina D, calitatea vieții lor s-a îmbunătățit și oboseala a scăzut.
Durerea și senzația generală de rău sunt adesea legate de oboseală. Aceste simptome, împreună cu alte semne de vitamina D scăzută (de exemplu, starea de spirit scăzută sau îmbolnăvirea frecventă) se pot adăuga, mai ales iarna, când totul se simte deja deprimant și fara chef.
Poate că ai stat până târziu săptămâna aceasta, ajungând din urmă un serial și dai vina pe asta pentru somnolență. Sau, ai început recent să călătoresti din nou și te învinovătesti pentru sentimentul de rău și lupta generală pentru a te întoarce în programul de lucru normal.
În timp ce aceste simptome pot fi atribuite cu ușurință altor factori (boală, stres cronic, sănătate precară a somnului etc.), experimentarea lor împreună aproape 24 de ore din 24, 7 zile pe zi, indică că ar putea fi timpul să iti verifici nivelul de vitamina D.