De ce a fost George Bacovia cel mai depresiv și trist poet român

bacovia

Cunoscut drept unii dintre cei mai depresivi și melancolici poeți ai României, George Bacovia a ascuns o poveste care l-a determinat să devină, la vârsta de 13 ani, dintr-un adolescent plin de viață și speranță, unul trist, izolat, care și-a scris durerea în versuri.

Nu doar operele sale artistice au fost triste, ci și viața pe care o trăia de zi cu zi. Căderi de natură psihică, probleme de sănătate și aflat mereu în căutarea sensului vieții, povestea din spatele marelui poet George Bacovia – pe numele său real George Andone Vasiliu- este, și acum, una plină de mister.

Experiența care l-a schimbat pe George Bacovia
Tonul pesimist și tematica melancolică l-au reprezentat dintotdeauna pe marele poet al secolului XX care, la vârsta de 13 ani, a trăit un declic.

Într-o noapte, George Andone Vasiliu a rămas închis într-o biserică. Nici acum nu se știe dacă a fost din inițiativa lui, sau pur și simplu o greșeală, cert este că din acel moment viața i s-a schimbat radical.

A devenit un copil bolnăvicios, care a văzut viața dintr-o perspectivă sumbră, ajungând să evite oamenii și orice interacțiune socială.

Primele epsioade depresive au apărut în perioada anilor de liceu, atunci când a luat naștere poemul cu același nume.

„Anii de liceu nu mi-au părut prea fericiţi. Era prea multă asprime în şcoală şi prea puţină înţelegere”, avea să povestească ulterior George Bacovia, notează click.ro.

Agatha Grigorescu, femeia care l-a salvat pe Bacovia
Povestea de dragoste dintre Agatha și Bacovia este dovada vie că iubirea este leac pentru durerile sufletești. Deși era mult mai mare decât marele poet, Agatha visa să devină și ea poet, lucru care s-a întâmplat ani mai târziu.

Continuarea aici

Parteneri